SEGRE

INSTITUCIONS SÍMBOLS

La Paeria manté un dia més la pancarta i el llaç mentre la Generalitat els retira

Argumenta que encara no ha rebut una resolució ferma de la Junta Electoral || Ciutadans denuncia els de la Diputació i els ajuntaments d’Alpicat, Alcarràs, Vilanova de la Barca, Mollerussa i Rosselló

El llaç groc penjat a la façana de la Paeria.

El llaç groc penjat a la façana de la Paeria.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria manté penjades a les façanes la pancarta de suport als independentistes presos i exiliats i també el llaç groc, ja que encara no ha rebut una resolució ferma de la Junta Electoral sobre la retirada. L’ajuntament va presentar dimecres un recurs a l’ordre que va emetre la junta, després de la denúncia presentada per Ciutadans, i ahir a les 9.19 hores expirava el termini perquè Cs al·legués, encara que no va considerar necessari fer-ho. Ara, l’expedient s’ha traslladat a la Junta Electoral Provincial, que ha d’emetre una resolució sobre aquest tema.

En canvi, les conselleries i altres dependències de la Generalitat a Catalunya ja no llueixen pancartes, llaços grocs ni altres símbols independentistes, després que ahir a les 15.00 hores finalitzés el termini concedit per la Junta Electoral Central (JEC) per retirar-los. La delegació del Govern central va enviar a aquest organisme fotografies de les seus d’Economia, Interior, Cultura, Territori i Sostenibilitat, Empresa, Agricultura i Salut, de les delegacions territorials de la Generalitat, i també va informar que al balcó del Palau de la Generalitat segueix penjada una bandera al·lusiva a la llibertat d’expressió. La JEC va ordenar al president Quim Torra que abans de les tres de la tarda d’ahir retirés dels edificis públics de l’administració del Govern els símbols independentistes perquè l’exhibició suposa “un incompliment de l’obligació de neutralitat política que els poders públics han de mantenir durant el període electoral”, després d’una denúncia de Ciutadans.

Les conselleries i seus de les delegacions territorials compleixen el termini ordenat i retiren els símbols

Dimecres, l’organisme arbitral va reiterar els arguments que ja va esgrimir durant la campanya de les eleccions de l’abril, i va demanar a la delegació del Govern que revisés el compliment del seu ordre i, en cas de ser necessari, requerís als Mossos d’Esquadra per actuar.

D’altra banda, la diputada provincial de Ciutadans, Maria Burrel, va denunciar ahir davant de la Junta Electoral de Zona “l’exhibició de llaços i pancartes amb eslògans o símbols propagandístics o partidistes a la Diputació i als ajuntaments d’Alpicat, Alcarràs, Vilanova de la Barca, Mollerussa i Rosselló”. “Vulneren els principis de neutralitat institucional que han de presidir l’activitat de l’administració als edificis públics i no deixem d’exigir que es compleixi la llei”, va subratllar.

Dotze nuclis de l’ANC a Lleida demanen el vot a partits ‘anti-155’

Més de 40 assemblees locals de l’ANC, entre les quals una dotzena de Lleida, aposten per una llista unitària d’independentistes per al 10-N i reclamen al secretariat nacional una consulta vinculant als socis perquè l’entitat només demani el vot per a partits “que es comprometin públicament i per escrit a no pactar, facilitar, ni negociar la governabilitat de l’Estat espanyol amb cap dels partits que van donar suport al 155”. Les assemblees de Ponent signants són les de Lleida, Almacelles, Alpicat, Alt Urgell, Anglesola, Bellpuig, les Borges, Palau d’Anglesola, Rosselló, la Segarra, Solsona i Vall de Lord.

El llaç groc penjat a la façana de la Paeria.

El llaç groc penjat a la façana de la Paeria.ITMAR FABREGAT

tracking