SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Augmenten un 64% els conductors imputats per excés de velocitat

L’any passat hi va haver 23 casos a les comarques de Lleida pels 14 de l’any 2017

Aquest esportiu anava a 180 km/h per la C-14 a Tàrrega.

Aquest esportiu anava a 180 km/h per la C-14 a Tàrrega.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Circular a més de 200 quilòmetres per hora per una autovia, superar els 170 km/h per una carretera o anar a més de 100 km/h per una zona urbana no només és una infracció de trànsit sinó que també és delicte penal. A les comarques de Lleida, la xifra de conductors imputats l’any passat per circular a una velocitat penalment punible es van disparar un 64,3 per cent respecte a l’any anterior.

Concretament, el 2018 van portar al jutge un total de 23 fitipaldis enfront dels 14 del 2017, segons la Memòria de Fiscalia. Tanmateix, només van representar el 6,4 per cent dels conductors imputats per delictes contra la seguretat viària. La majoria, un 60 per cent, eren persones sorpreses mentre conduïen sota la influència de l’alcohol (més de 0,60 mg/l) o les drogues.

Poden ser condemnats a sis mesos de presó i a fins a quatre anys de retirada del carnet

L’autor d’un delicte d’excés de velocitat punible pot ser condemnat a una pena de presó de tres a sis mesos, una multa de sis a dotze mesos, treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies i la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a quatre anys.

Aquest any, i més concretament durant les últimes setmanes, els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment cinc fitipaldis.

Així doncs, el cap de setmana del 21 i 22 de setembre, tres conductors van ser caçats en controls de velocitat a l’autopista AP-2 a Torres de Segre (214 km/h), la C-26 a Camarasa (189 km/h) i la C-14 a Tàrrega (180 km/h). La setmana passada van detectar un jove d’Aitona de 20 anys a 239 quilòmetres per hora a l’A-22 a Raimat i dilluns, un conductor andorrà va ser sorprès a 211 km/h per l’autovia A-2 al seu pas per Cervera. En la majoria de casos, els infractors condueixen cotxes esportius o són motoristes.

D’altra banda, val a assenyalar que els Mossos han augmentat els controls amb pistola radar per detectar furgonetes que circulen a més de 90 quilòmetres per hora en autovies i l’autopista. Pel volum, els radars fixos les consideren turismes, amb un límit de 120 km/h.

tracking