SEGRE

SOSTENIBILITAT INICIATIVES

Una vintena de comerços de la Zona Alta de Lleida participen en el primer Parking Day, que va registrar molt poca animació

Una vintena de comerços de la Zona Alta participen en el primer Parking Day, que va registrar molt poca animació || L’associació de comerciants confia que l’any que ve s’inclogui en la Setmana de la Mobilitat i hi hagi més participants, ja que molts en desconeixien el funcionament

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.MARIA MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició del Parking Day, una iniciativa de la Paeria que consisteix a ocupar durant un dia zones d’aparcament amb parades de comerços o activitats d’oci, va ser agredolça. Les parades d’una vintena de comerços de l’associació de comerciants de la Zona Alta estaven repartides pels carrers Vallcalent, Magí Morera, Aribau, Bisbe Ruano i la plaça Ricard Viñes.

Cinc estaven juntes ocupant aparcaments de zona blava a Magí Morera amb Rovira Roure i va ser on hi va haver més moviment de clients, però en les que estaven soles ocupant una plaça d’aparcament, a la confluència del carrer Magí Morera amb Torres de Sanui van rebre poca gent. “La iniciativa és bona, però amb prou feines ve algú”, va manifestar un dels comerciants, al qual no el va convèncer l’activitat. També hi havia un altre empresari sol al davant de la seua perruqueria al carrer Vila Antònia, on portava a terme tallers de maquillatge i perruqueria, però tot just hi va passar gent.

L’associació de la Zona Alta creu que a la pròxima edició les parades han d’estar en un mateix carrer

Des de l’associació de comerciants de la Zona Alta, Marta Sans va valorar positivament la iniciativa i va afirmar que la majoria de participants estaven satisfets i que havien venut més que un dissabte normal.

Tanmateix, va afirmar que “si s’hagués fet en el marc de la Setmana de la Mobilitat, hauria tingut més èxit”. I és que l’activitat va haver d’ajornar-se el passat 21 de setembre a causa de la previsió de pluja. També va dir que “molts comerços no sabien com funcionava i no s’hi van apuntar, a més que al canviar de dia hi ha hagut menys participació”. Precisament, el comerç que es va comprometre a organitzar un concert a la plaça Espanya el va anul·lar al canviar-se de dia.

No obstant, Sans va destacar que “hi va haver més flux de gent al matí i sobretot a la zona de Magí Morera, on hi havia més paradistes junts”. En aquest sentit, va proposar al regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, que si es porta a terme una pròxima edició, es faci en un mateix carrer i dins de la Setmana de la Mobilitat”, encara que altres empresaris van dir que “la gràcia és fer-ho al davant del teu comerç”.

Sans va manifestar així mateix que “confiem que si es repeteix, s’hi afegeixin el doble de comerciants, ja que hem de participar en tot el que ajudi a promocionar la Zona Alta”.Per la seua banda, Castro es va congratular de com es va desenvolupar la jornada i va agrair l’interès dels participants a decorar i habilitar amb imaginació l’espai urbà ocupat.

Només un centenar de vehicles elèctrics circulen per la ciutat

L’esplanada de la Llotja va acollir ahir la segona edició de la Fira de Mobilitat Sostenible i Segura, una oportunitat per informar-se sobre els vehicles elèctrics i que va comptar amb la presència de diversos concessionaris. Segons va assenyalar el tinent d’alcalde Sergi Talamonte, a la ciutat hi ha un centenar d’aquests cotxes i va afirmar que invertir-hi “s’acaba amortitzant”. A més, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, va assenyalar que la intenció és ampliar els punts de recàrrega a la ciutat. I és que, segons van explicar alguns dels empresaris, la gent tot just compra cotxes elèctrics a Lleida perquè “la ciutat no està preparada en matèria d’infraestructures”. Van assenyalar que adquirir un d’aquests cotxes pot ser fins a 10.000 euros més car, “però la societat encara té por del canvi cap al vehicle elèctric”.

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.MARIA MARQUÈS

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.MARIA MARQUÈS

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.

A Taquígraf Martí es van habilitar uns escacs gegants.MARIA MARQUÈS

tracking