SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Ingressa a la presó per una vintena d'assalts a ancianes a Lleida

Un home de 49 anys que assaltava dones que venien de comprar per robar-los la cartera o diners || Esperava les víctimes en zones properes a supermercats

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de guàrdia de Lleida va decretar dissabte l’ingrés a la presó d’un veí de Lleida de 49 anys acusat d’una vintena de furts i assalts violents a padrines amb la intenció de robar-los quan entraven al portal dels seus habitatges. Segons van informar ahir els Mossos d’Esquadra, aquest individu va ser arrestat dijous passat com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació i dos furts. Els fets van tenir lloc a finals del mes de setembre, quan l’home va aprofitar que una dona d’edat avançada entrava al portal de casa, al carrer Cardenal Cisneros, al barri de la Mariola. En aquell moment, va estirar el carret d’anar a comprar que portava la víctima, a qui va doblegar els canells, i va aconseguir prendre-li la cartera amb la documentació, targetes de crèdit i diners en efectiu.

Una vegada iniciada la investigació, els agents van poder relacionar aquest assalt amb dos furts més que s’havien denunciat en els últims dies amb el mateix modus operandi i que apuntaven a una persona que ja havia estat detinguda per robatoris similars el mes de novembre de l’any passat i el mes de febrer.

Els Mossos li imputen quinze furts i cinc robatoris violents en diversos punts de la capital del Segrià

Segons van informar els Mossos, aquest individu es mou pels barris centrals de Lleida i espera les possibles víctimes a prop de supermercats. Quan detecta una senyora d’edat avançada sola que va amb un carret o carregada amb bosses la segueix fins a l’entrada de casa. En aquell moment, les ajuda aguantant la porta però accedeix amb elles a l’interior de l’edifici i els roba la cartera o els diners. La majoria de les vegades el fet acaba en un furt però alguns acaben en robatori violent a l’agredir la víctima. Els agents imputen al detingut una quinzena de furts i cinc robatoris amb violència des de mitjans de l’any passat i alguns es van produir als carrers Seminari, Democràcia, Vallcalent o Corts Catalanes. Després de passar a disposició judicial dissabte passat, el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó provisional.

L’últim balanç de criminalitat, publicat pel ministeri de l’Interior, assenyala que les denúncies per robatoris amb violència i intimidació es van disparar un 49,6% en els sis primers mesos de l’any a Lleida ciutat, amb un total de 196 casos. En el conjunt de la província, es van registrar 229 denúncies per robatoris violents, un 33,9% més que l’any passat. El 2018, només un 11% dels detinguts van acabar ingressant a la presó.

tracking