SEGRE

ADMINISTRACIONS SÍMBOLS

La Paeria obeeix avui l'ordre de retirar la pancarta

La Junta Electoral Provincial va desestimar ahir les al·legacions || La Diputació diu que ningú li ha notificat que retiri la seua

La pancarta de la façana de la Paeria.

La pancarta de la façana de la Paeria.FIRMA DE FOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va anunciar ahir que aquest matí retirarà de la façana que dóna a l’avinguda Blondel la pancarta en suport als independentistes presos i exiliats, amb la qual cosa acatarà l’ordre de la Junta Electoral Provincial, que al seu torn ratifica la resolució de la Junta de Zona que va instar dijous a retirar en vint-i-quatre hores la pancarta i el llaç groc penjat a la façana de la plaça Paeria al considerar-los “partidistes”, després de rebre una denúncia de Ciutadans.

La Junta Provincial va notificar ahir a les dotze del migdia a l’ajuntament el seu acord per unanimitat de confirmar la resolució del passat dia 1 de la de Junta de Zona. Així, el termini de vint-i-quatre hores expira avui a la mateixa hora, però el govern tripartit municipal (ERC, JxCat i el Comú) va anunciar que retirarà els símbols abans, a primera hora del matí.

Cs diu que Pau Juvillà de la Crida va ser “coherent” al mantenir els llaços i veu el tripartit “covard”

A l’escrit, la junta al·lega que no existeix una situació d’indefensió que plantejava l’ajuntament perquè “ha pogut fer totes les al·legacions” al fonamentar el recurs que va presentar. I, en concret, respecte a la pancarta a favor de la llibertat dels presos sobiranistes, l’acta assenyala que la “Junta Electoral Provincial ha recollit la doctrina de la Junta Electoral Central, que en més d’una ocasió ha inclòs com a símbols partidistes les al·lusions a presos polítics i exiliats, símbols que són defensats per algunes candidatures concurrents a les eleccions”.

La portaveu del grup municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, que va ser la que va presentar la denúncia, va afirmar que “el tripartit de les butaques fa política d’aparador i postureig. Quan hi ha una resolució, no s’arrisca a una possible inhabilitació com sí que va fer Pau Juvillà [amb referència al fet que no va retirar llaços grocs del despatx de la Crida a la Paeria i s’enfronta a un judici per desobediència], que va ser coherent. Aquests són uns covards”. Ciutadans diu que la junta també ha ordenat a la Diputació retirar la pancarta i els llaços, però el president assegura que no ha rebut cap notificació.

tracking