SEGRE

Primark vol instal·lar-se al centre de Lleida

Imatge d'arxiu de Primark CC0

Imatge d'arxiu de Primark CC0CC0

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la Paeria Antoni Postius va anunciar ahir que la cadena de roba Primark “vol instal·lar-se a la ciutat, però no a la perifèria”.

 

Ho va dir en un debat a la seu de Pimec amb alcaldes i representants dels ajuntaments de Mollerussa, Tàrrega, les Borges, Alcarràs, Balaguer, Torrefarrera, Alguaire, Almenar, Alfarràs i de la Diputació, Pimec i la Federació d’Hostaleria en el qual van coincidir en el fet que el projecte comercial de Torre Salses els perjudica. Es van posar “a disposició” per participar en el model comercial de Lleida “sense que ens faci mal” i van denunciar que fins ara no s’havia comptat mai amb la seua opinió en la implantació de grans superfícies

Primark va obrir el 1969 la primera botiga del grup al carrer Mary Street de Dublín, sota el nom de Penneys, i actualment compta amb més 350 botigues repartides en onze països entre Europa i els Estats Units, on va començar a implantar-se el 2015. A Espanya es va instal·lar per primera vegada el 2006 a Madrid i ara disposa de quaranta-dos establiments en total, els més propers a la ciutat de Lleida ubicats a Tarragona i a Saragossa.

La botiga de Primark més important de l’Estat espanyol està ubicada a l’edifici Madrid-París de la Gran Vía madrilenya, i es tracta del segon establiment del grup més gran del món amb 12.400 metres quadrats en cinc plantes. La botiga Primark més gran fins a la data es troba de Manchester, que disposa d’una superfície de vendes de 14 400 metres quadrats repartits en tres pisos.

tracking