SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a deu anys de presó per abusos reiterats a la fillastra

L’agressor, que estava en llibertat amb càrrecs, ja ha ingressat al Centre Penitenciari Ponent || La víctima va patir tocaments des que tenia onze anys i fins als quinze

El judici es va celebrar el passat 19 de setembre a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el passat 19 de setembre a l’Audiència de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a deu anys de presó un veí de Lleida, Joseph Belinga, per haver abusat sexualment durant cinc anys de la seua fillastra quan aquesta tenia entre 11 i 15 anys. A més, i malgrat que la sentència no és ferma i pot ser recorreguda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’Audiència ha decretat l’ingrés a la presó de l’acusat, que fins ara es trobava en llibertat amb càrrecs. L’home ha ingressat aquesta setmana al Centre Penitenciari Ponent, segons van informar ahir fonts judicials.

El tribunal considera provat que l’ara condemnat, “aprofitant que la mare dormia o era absent, va procedir en nombroses ocasions a efectuar tocaments a la menor a la zona genital”. Els abusos es van prolongar entre l’estiu de l’any 2010 i l’estiu del 2014. La víctima, que ara té 20 anys, va explicar al judici celebrat el passat 19 de setembre que va denunciar el cas quan la seua mare i l’agressor ja havien posat fi a la relació “perquè sospitava que a la meua germana [filla del condemnat i de la seua mare] li podia estar passant el mateix que em va passar a mi”. Protegida per una mampara, la noia va relatar que els abusos van començar quan tenia 11 anys. “Em feia massatges als peus fins que pujava als genitals, em quedava congelada i no sabia com reaccionar.” També va assegurar que “es colava a la meua habitació”. La mare de la denunciant i exparella del condemnat va declarar que “la meua filla mai no m’havia mentit, com havia de fer-ho en una cosa així”. Els psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima van donar credibilitat al relat de la jove i van descartar que fabulés. Per la seua part, l’agressor va assegurar que “sóc innocent, la vaig tractar com si fos la meua filla”, i va afirmar que la denúncia era una revenja per la ruptura de la parella. El seu lletrat va demanar l’absolució. Condemnat per un delicte continuat d’abusos sexuals, el tribunal també imposa a l’home una ordre d’allunyament i de comunicació d’onze anys i sis més de llibertat vigilada. Així mateix l’obliga a indemnitzar la víctima amb 9.000 euros. “Els diners no repararan tots els anys de patiment”, va dir la víctima, que encara segueix en tractament psicològic.

tracking