SEGRE

LLEURE NORMATIVA

Expedients sancionadors a Biloba per 31.200 € per soroll i seguretat

Per sobrepassar el límit sonor, modificar equips sense permís i falta de vigilància

Imatge d’una festa a l’interior de la discoteca aquest estiu.

Imatge d’una festa a l’interior de la discoteca aquest estiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha obert tres expedients sancionadors a la discoteca Biloba en els quals proposa la imposició de quatre multes per un import global de 31.200 euros per infraccions en matèria del límit de soroll, modificació dels equips de so i vigilància.

L’expedient relatiu a l’excés de soroll s’ha obert a partir de les dades recollides pels limitadors i registradors sonors instal·lats al recinte, que reflecteixen que el passat 21 de juliol hi va haver “una incidència” en un limitador que va provocar que entre les 4.00 i les 4.40 hores “la font emissora no hagi estat controlada”, fet que va comportar “nivells d’emissió superiors als permesos”.

L’empresa diu que els serveis jurídics estudien els expedients per decidir si presenten al·legacions

L’informe indica que es tracta d’una falta greu i proposa una sanció de 8.600 euros, i dóna la possibilitat a l’empresa (Blurenting Catalonia) de rebaixar-la a 5.060 euros en el cas que no presenti al·legacions i procedeixi al pagament voluntari. Un altre expedient està motivat perquè, segons assenyala, la discoteca va modificar el nivell de so dels equips de la sala principal sense la preceptiva comunicació prèvia, cosa que, com l’anterior, està qualificat com a falta greu. En aquest cas, la multa proposada és d’un total de 6.601 euros, que pot reduir-se a 3.960 si no al·lega i paga de forma voluntària. Finalment, el tercer expedient sancionador obeeix al fet que en un concert celebrat el dia 28 de juliol una inspecció de la Guàrdia Urbana va constatar que no hi havia cap vigilant de seguretat i només dos controladors d’accés.

Segons detalla, d’acord amb l’aforament del local, n’hi hauria d’haver tres i cinc, respectivament. Per la falta de vigilants, la multa proposada és de 8.500 euros, i per la de controladors, 7.500, que també poden rebaixar-se.

Un representant de l’empresa es va limitar ahir a assenyalar que acaben de rebre els expedients i que els seus serveis jurídics ho estan estudiant. No obstant, va assenyalar que alguns dels fets que hi apareixen descrits no reflecteixen realment el que va passar. La discoteca tanca la temporada demà a la nit.

tracking