SEGRE

LLEIDA

La Paeria revisarà els expedients relacionats amb la tramitació del projecte de Torre Salses de Lleida

L'informe de la Junta no ha satisfet el govern d'ERC, JxCat i el Comú, que reclamava que una resposta per a totes i cadascuna de les 652 al·legacions que es van presentar en relació amb el projecte

Vista de part dels terrenys de Torre Salses, amb Magraners al fons.

Vista de part dels terrenys de Torre Salses, amb Magraners al fons.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Paeria ha anunciat que iniciarà una revisió d'ofici dels expedients relacionats amb la tramitació urbanística del projecte comercial de Torre Salses. Es tracta de la modificació del Pla parcial urbanístic del SUR 42-Torre Salses, a la modificació del Pla general d'ordenació urbana de Lleida per reajustar el traçat de l'avinguda Víctor Torres i al conveni signat entre la Paeria i Eurofund per a l'ampliació i prolongació del vial fins a Torre Salses, entre altres expedients aprovats durant l'anterior mandat municipal, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

L'informe amb què la Junta de Compensació del SUR 42 ha donat resposta a les al·legacions -que s'han dividit en catorze blocs- presentades en relació amb el projecte de reparcel·lació i urbanització de l'àmbit de Torre Salses no ha satisfet la Paeria. El govern municipal reclamava que es responguessin totes i cadascuna de les 652 al·legacions que es van presentar. La Paeria i l'EMU han participat aquest dijous per primer cop a la Junta de Compensació del SUR 42, com a propietaris de terrenys en aquest àmbit. La major part de les al·legacions són de caràcter tècnic (unes 300) o jurídic (prop d'un centenar), però la resta són de tipus valoratiu o subjectiu, "de persones que qüestionen el model comercial que preveu aquest projecte". Algunes d'aquestes al·legacions fan referència, a la necessitat d'aportar estudis comercials o qüestionen la legitimitat dels promotors per dur a terme el projecte, entre altres qüestions, segons ha exposat el tercer tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte. Davant aquesta "manca de concreció" en la resposta donada per la Junta sobre algunes de les qüestions plantejades en les al·legacions, el govern d'ERC, JxCat i el Comú de Lleida ha decidit iniciar la revisió dels expedients relacionats amb el projecte comercial.

Postius ha defensat que "l'obligació de la Paeria és vetllar per l'interès públic i general". "Si hi ha ciutadans que posen de manifest que potser alguna cosa no s'ha fet bé, l'obligació de la Paeria no és mirar cap a un altre costat, sinó analitzar-ho", ha dit el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme.

A partir de les observacions de l'informe de la Junta de Compensació, que no és vinculant, ara la Paeria haurà de respondre les al·legacions rebudes. En aquest sentit, la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, ha reiterat el compromís municipal de donar resposta "una per una" a totes les 652 al·legacions. Per fer-ho, Toni Postius ha assenyalat que "es prendran el temps que faci falta" ja que requerirà feina des del punt de vista tècnic. 

tracking