SEGRE

URBANISME VIA PÚBLICA

Dos boscos urbans de Lleida, no aptes per a discapacitats

Els de Balàfia i Magraners, que porta el nom de Candi Villafañe, fundador d’Aspid || El terra trava les cadires de rodes

Persones en cadira de rodes i amb problemes de mobilitat, ahir al bosc urbà de Magraners.

Persones en cadira de rodes i amb problemes de mobilitat, ahir al bosc urbà de Magraners.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics (Aspid) va denunciar ahir que els boscos urbans de Magraners i Balàfia no són accessibles per a persones que utilitzen cadira de rodes perquè el paviment és de grava gruixuda i escorces, materials que dificulten la circulació. A més, va destacar que el de Magraners va ser batejat per l’ajuntament amb el nom de Candi Villafañe, que va ser fundador i vicepresident d’Aspid i edil de Serveis Personals de la Paeria, que utilitzava cadira de rodes. “Sembla que no ho van tenir en compte”, va apuntar el portaveu del grup d’accessibilitat d’Aspid, Antoni Montardit. “El terra per a molta gent és inaccessible perquè les pedres són molt grans i les cadires s’enganxen”, va indicar, i va afegir que “les persones que van amb bastons corren molt perill de caiguda”. Va argumentar que “aquest tipus de paviment, segons el decret d’accessibilitat de fa 24 anys, no està permès. Diu que la pavimentació ha de ser compactada o bé de materials tipus formigó”. Per aquesta raó, proposen d’habilitar algun tipus de camí perquè puguin passar les persones discapacitades o amb algun impediment.

Montardit va remarcar que dels quatre boscos de Lleida, dos són d’aquestes característiques i que el de Balàfia “potser té encara les pedres més grosses”. “Es tracta d’un problema d’incompliment de la llei i ara s’haurien de fer camins per poder passar, que tinguessin un metre i mig o dos d’amplada i amb la terra compactada. En obres antigues, encara podria passar. Però en les noves, és per denunciar-ho, i potser és el que farem a través de l’Observatori de l’Accessibilitat”. Tenen previst visitar també els boscos de la Mariola i el Secà.

tracking