SEGRE

FERROCARRIL ALTA VELOCITAT

Renfe porta a Granada els trens de l'Avant i els canvia pels de l'AV City que vibren més

A partir de demà comença la substitució i dilluns quedarà culminada || Argumenta que els ‘nous’ disposen de més places i reuneixen condicions de confort, malgrat les queixes dels viatgers

Usuaris del primer servei AV City que circulen amb el tren model S-121.

Usuaris del primer servei AV City que circulen amb el tren model S-121.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe començarà a substituir a partir de demà diumenge l’actual model dels trens Avant que circulen entre Lleida i Barcelona, denominat S-114, pel que s’utilitza els serveis AV City, el S-121, que ja ha rebut queixes de viatgers per la incomoditat i excessiva vibració. Així ho va confirmar ahir un portaveu de la companyia ferroviària, que va afegir que els trens S-114 retirats del corredor de Lleida es traslladaran a Andalusia per utilitzar-los a partir d’ara en la nova línia d’alta velocitat Granada-Sevilla. Renfe va argumentar que el model de l’AV City disposa de més places i és idoni per a la línia de Lleida a Barcelona per la seua elevada demanda ja consolidada, que esperen que encara creixi més. En canvi, va indicar que la de Granada és nova i desconeixen com evolucionarà, per la qual cosa resulten suficients els trens amb menys places del fins ara Avant de Lleida. “És una qüestió d’optimitzar recursos”, va incidir.

Renfe va estrenar el 16 de setembre un tren del model S-121 que combinava tarifes del nou servei AV City, més econòmiques, amb les convencionals de l’Avant, i els viatgers habituals van denunciar que resulta molt incòmode i vibra tant que no poden descansar ni treballar i fins i tot es maregen, tal com va publicar aquest diari. De fet, van reclamar que fos substituït i van apuntar que aquest mateix comboi ja es va utilitzar el 2012 en aquesta mateixa línia com Avant i la companyia el va acabar retirant per les queixes. El portaveu de Renfe va detallar que el model S-121 disposa de 282 places enfront de les 238 del model S-114, de manera que en vuit serveis al dia es podran oferir 350 places més. Així mateix, va subratllar que “reuneix totes les condicions de confort i qualitat per prestar el servei” i que “més de cinc milions de viatgers utilitzen aquest model de tren a Espanya, fins i tot a Lleida” (és com un Alvia).

tracking