SEGRE

UNIVERSITAT ECONOMIA

La UdL preveu reduir un 5 per cent la despesa al pressupost de l'any que ve

El rector diu que preparen un “ajustament” per assumir augments de sou i manteniment d’edificis || “Les transferències que ens arriben no són suficients”

Imatge d’arxiu d’una estança del segon edifici de Biomedicina.

Imatge d’arxiu d’una estança del segon edifici de Biomedicina.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) treballa en l’elaboració del pressupost per al 2020 sobre la base d’una retallada al voltant d’un cinc per cent de les despeses corrents. El pressupost que el consell de govern va aprovar per a l’actual exercici és de 93.756.039 euros, import que va suposar llavors un increment del 10,47 per cent respecte al de l’any anterior. “La idea és fer un petit ajustament perquè les transferències que ens arriben no són suficients”, va indicar el rector de la UdL, Jaume Puy. Va explicar que “hi ha hagut augments de sou de professors i investigadors en formació de programes de la Generalitat i Estat que no tenen associat un increment del pressupost”, per la qual cosa els ha d’assumir la UdL. A més, la posada en marxa del segon edifici de Biomedicina i del de Veterinària també comporta un manteniment del qual ha de fer-se càrrec directament perquè “no hi ha partida per a nous edificis”.

“El pla d’inversió d’infraestructures era de vuitanta milions el curs 2011-2012 i ara és de menys de trenta. A la UdL disposàvem de 800.000 euros i actualment, de menys de 300.000”, va argumentar el rector. En general, fa quatre anys que l’assignació de la Generalitat està congelada i l’augment de l’IPC l’assumeix directament la UdL. En tot cas, Puy va afirmar que encara estan estudiant com aplicar aquesta retallada de les despeses corrents, que no seria del mateix percentatge a totes les partides. “Estem analitzant si podem fer-ho de la manera menys traumàtica possible”, va subratllar.

En el cas que finalment el Govern pugui aprovar uns nous pressupostos i augmentés la seua aportació, la Universitat de Lleida podria revisar els comptes.

D’altra banda, el gerent de la UdL, Josep Maria Sentís, té previst deixar el càrrec pròximament, després de setze anys al capdavant d’aquesta àrea. Joan Viñas va fitxar Sentís com a gerent l’any 2003 quan va ser escollit rector i es va mantenir al lloc quan Viñas va ser rellevat per Roberto Fernández el 2011. També va continuar com a gerent amb Puy, elegit rector el mes de maig passat, però en breu deixarà el lloc.

tracking