SEGRE

10-N

La junta electoral suprimeix Jordi Turull de la llista electoral de JxCat

Després de la sentència condemnatòria que l’inhabilita per a càrrecs públics

La junta electoral suprimeix Jordi Turull de la llista electoral de JxCat

La junta electoral suprimeix Jordi Turull de la llista electoral de JxCatÒmnium Cultural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta electoral provincial de Lleida ha suprimit al migdia Jordi Turull de la candidatura lleidatana de JxCat al Congrés per a les eleccions del 10-N. Ha aplicat així la sentència del procés, que condemna a Turull a 12 anys de presó i l’inhabilita per exercir càrrecs públics.

La formació política va rebre avís cap a les 13.00 hores de la supressió de Turull, fins ara cap de llista, de la candidatura al Congrés. L’ens electoral els va comunicar la resolució del Suprem i els va instar a presentar immediatament una proposta per refer la llista electoral. Avui, precisament, és el dia de proclamació dels candidats als comicis estatals.

Per evitar qualsevol possibilitat que la candidatura sencera quedés anul·lada, JxCat va elevar un lloc a la resta de candidats i va posar un suplent en el quart. Així, Concepció Cañadell, fins ara número dos, passa a encapçalar la candidatura, seguida de Rosa Maria Burrell, Ricard Pérez i Raül Palacios.

D’acord amb aquest mateix criteri, també se suprimiran de les llistes electorals a la resta de candidats per al 10-N condemnats per la sentència del procés: Oriol Junqueras, Jordi Sanchez, Joaquim Forn i Raül Romeva.

tracking