SEGRE

Milers de persones desafien la pluja a Lleida en rebuig a la sentència

Unes 8.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, 12.000 segons els organitzadors

En actualització...

Manifestació unitària a Lleida contra la sentència del procés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 8.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, 12.000 segons els organitzadors, han participat aquest dilluns al vespre en la concentració unitària per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el 'procés' que ha tingut lloc a l'avinguda Blondel de Lleida. Els manifestants han hagut de suportar un fort xàfec. No obstant, l'aiguat no ha impedit que els Cantaires de Ponent entonessin 'L'Estaca' ni que els Castellers de Lleida aixequessin un pilar. Fins a la manifestació han arribat una trentena de tractors.

La protesta ha estat encapçalada amb una pancarta amb els rostres dels independentistes presos, amb la presència de càrrecs dels partits sobiranistes, entre ells l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, i el president de la Diputació, Joan Talarn.

'Fora, fora la bandera espanyola', 'La presó no és la solució' i 'Els carrers sempre seran nostres' han estat algunes de les consignes dels assistents.

Després de la concentració a Blondel, els manifestants envolten la subdelegació del Govern espanyol. Algunes persones llançaven ous, petards i altres objectes i, després de dos avisos, els Mossos d'Esquadra han carregat. La policia intenta dispersar els manifestants i alguns d'aquest responen llençant cadires de les terrasses.

Ampliarem la informació


tracking