SEGRE

ESNOTICIA

Cafia Alisalem: “És un càstig per a innocents i una represàlia per l'1-O”

Cafia Alisalem va llegir des del balcó de la Paeria el manifest unitari || “No faran desaparèixer l’anhel de llibertat”

Imatge de Cafia Alisalem al llegir el manifest davant de la multitud.

Imatge de Cafia Alisalem al llegir el manifest davant de la multitud.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cafia Alisalem, una jove d’origen saharaui que va arribar a Lleida amb 6 anys, va ser l’encarregada de llegir, des del balcó de la Paeria, un contundent manifest de l’ANC i Òmnium contra la sentència del procés. “És una sentència dura, injusta i que només busca revenja. El Tribunal Suprem ha condemnat els drets fonamentals de tots”, va manifestar i va afegir que s’ha dictaminat “presó per reivindicar el dret a vot, per manifestar-se pacíficament i per exercir la llibertat d’expressió” al que va atribuir que “és un càstig a persones innocents”.

“És la seua revenja al referèndum de l’1 d’octubre, quan l’Estat espanyol va ensenyar la seua cara més fosca, amb la brutalitat policial com a resposta a l’exercici d’un dret humà. Dos anys més tard, els poders de l’Estat encara no han condemnat la violència i es neguen a investigar-ho”, va subratllar Alisalem, que va afegir que “en canvi, els que ara han estat condemnats són aquells que pacíficament van fer possible que 2,3 milions de persones exercíssim lliurement el nostre dret a votar sobre la independència del nostre país”.

ANC i Òmnium reclamen unitat i una resposta a l’altura del “moment històric”

“El Tribunal Suprem ha condemnat aquests nou homes i dones demòcrates a cent anys de presó. Un total de noranta-nou anys i mig anys tancats per defensar els drets fonamentals! Però han de saber que l’1 d’octubre vam ser més de dos milions de catalans que vam desobeir col·lectivament, els que vam obeir els drets fonamentals!”, va cridar davant dels centenars de lleidatans concentrats.

“Ni les amenaces, ni la repressió, ni la violència, ni els empresonaments injustos no faran desaparèixer el nostre anhel de llibertat. La maquinària repressiva de l’Estat no té qui la pari, però la nostra voluntat de seguir endavant tampoc. L’intent de criminalitzar tot un moviment independentista, i associar-lo de manera indigna i vergonyant amb el terrorisme, és un exemple més de la seua desesperació. Malgrat les mentides, tothom sap que la no-violència, el pacifisme i l’actitud cívica sempre han estat la bandera d’aquest moviment”, va subratllar en aquest sentit Alisalem.

“Avui som aquí per mostrar el nostre rebuig a aquesta sentència que és un intent d’enviar un missatge de por a tots aquells ciutadans i ciutadanes que opinem diferent. Però hem de dir molt alt i molt fort que no tenim por. Que continuarem sortint al carrer exigint la llibertat de tots els presos i preses polítiques i exiliats i exiliades!”, va manifestar amb contundència.

“Finalment, davant d’aquest atac sense precedents a la democràcia i a l’autodeterminació ens fa falta una resposta política i institucional a l’altura d’aquest moment històric”, va dir, i va afegir que “ens fa falta més unió que mai. Perquè hem de continuar demostrant que hem estat, som i serem una societat pacífica. Davant d’aquells que ens volen violents, serenitat i tranquil·litat. No caurem en provocacions. Seguirem fins a la plena llibertat!”

tracking