SEGRE

El ple de la Paeria aprova una moció de rebuig a la sentència del Suprem

Amb els vots a favor d'ERC, JxCat i Comú i els vots en contra de PP i PSC

Un moment del ple extraordinari de la Paeria.

El ple de la Paeria aprova una moció de rebuig a la sentència del SupremAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dimecres una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre el ‘procés’ i per reclamar "l'aministia" i la "llibertat" dels líders independentistes empresonats. El document (veure aquí en PDF) ha estat aprovat amb els vots dels grups de l’equip de govern (ERC, JxCat i Comú) i el rebuig de PP i PSC.

El grup de Ciutadans no ha assistit a aquesta sessió plenària extraordinària. La seua portaveu, Àngeles Ribes, ha dit que "és una farsa, que és antidemocràtic perquè no respecta la separació de poders i que en un estat de dret s'han de respectar les sentències, agradin o no".

Ribes ha demanat a l'alcalde, Miquel Pueyo, una reunió urgent de la junta de portaveus i responsables forces de seguretat després dels aldarulls d'ahir.

El PP, de la seu banda, ha votat en contra de considerar urgent debatre la moció contra la sentència i diu que el que calia era fer una declaració sobre els incidents d'ahir. El líder del partit a Lleida, Xavier Palau ha afirmat que "Lleida ha cremat".

L'alcalde, Miquel Pueyo (ERC), ha obert el ple lamentant els incidents d'ahir, però ha insistit en què cal diferenciar el que van fer uns grups de persones del que són les mobilitzacions massives pacífiques. Pueyo ha condemnat els incidents desprès que Sellés (PSC) li hagi dit que no havia sentit la paraula "condemna".

tracking