SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Una docent denuncia per agressió un alumne amb hiperactivitat a Lleida

Davant dels Mossos, i la família lamenta “arribar a una situació extrema i que el centre no actuï de forma adequada al seu trastorn” || Educació s’ofereix per mediar

Imatge de l’exterior de l’institut de La Mitjana.

Imatge de l’exterior de l’institut de La Mitjana.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una professora de l’institut La Mitjana ha denunciat davant dels Mossos un alumne de Secundària que pateix un trastorn de TDAH (dèficit d’atenció) “per agressió verbal, física i amenaces”, segons va explicar el seu progenitor. La família lamenta “que s’hagi d’arribar a aquests extrems amb un estudiant que està acreditat amb un TDAH i que el centre no actuï conforme al seu trastorn”. Els fets van ocórrer el dijous 3 d’octubre, quan el jove estava en una classe mentre jugava amb l’espiral d’una llibreta. “L’espiral va sortir disparada contra la pissarra i la professora la va llençar a les escombraries; el meu fill va demanar de recollir-la, però la professora no en va fer cas. Llavors, es va aixecar i va anar cap a la paperera, però ella va arribar abans i la va guardar al seu calaix. En aquest moment, el meu fill va tenir un rampell i la va insultar. Quan es va acabar la classe, ell va anar a agafar l’espiral del calaix, però la professora va intentar evitar-ho i ell la va empènyer amb el braç”, va explicar el pare de l’alumne, que no va justificar la seua actitud. Dilluns dia 7, l’institut va obrir un procediment en què explica els fets, per la qual cosa va decidir expulsar-lo durant 15 dies de les classes d’aquesta professora.

El pare no va voler firmar l’acta al no estar-hi d’acord. “No crec que calgui tractar un alumne hiperactiu d’aquesta forma”, i va explicar que “aquell mateix dia, la docent va interposar la denúncia als Mossos al recomanar-l’hi la directora”.

Dos dies després, el centre va obrir un altre procediment en què afegia la interposició de la denúncia i que, “segons les autoritats policials, es recomana que no hi hagi una coincidència física entre els dos implicats”, per la qual cosa s’acorda l’expulsió del centre fins al 8 de novembre. El progenitor va afirmar que “la decisió es va prendre perquè s’hi van interessar els mitjans de comunicació”. Va assegurar que “des de l’any passat la directora vol que el canviem d’institut, però no entenem quina diferència hi hauria”. L’alumne va rebre tractament a Sant Joan de Déu i una psicòloga li fa un seguiment. El delegat d’Educació, Carles Vega, va dir que “la professora ha de tenir els seus motius” i que “ens oferim per mediar”. La directora de l’institut va declinar fer declaracions.

tracking