SEGRE

ESNOTICIA

Les pancartes de la Diputació, 'en blanc' per una denúncia de Cs

Ajuntaments d’ERC i JxCat tanquen

La col·locació de la nova pancarta a la façana de la Diputació.

La col·locació de la nova pancarta a la façana de la Diputació.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació va treure ahir la pancarta que hi havia a la façana del Palau Provincial en la qual es podia llegir “Llibertat” i “Us volem a casa” amb dos llaços grocs.

La retirada va arribar al rebre ahir mateix un requeriment de la Junta Electoral arran d’una denúncia de Ciutadans. L’equip de govern de la corporació, format per ERC i JxCat, va optar per substituir les pancartes que hi havia per una altra de completament blanca.

El vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, va explicar que la pancarta “dóna a entendre un significat que la gent comprendrà perfectament”. Va apuntar que l’ordre de la Junta Electoral no els va agafar per sorpresa, atès que esperaven que es produís “en qualsevol moment” i, per això, ja tenien la pancarta blanca preparada per instal·lar-la.

Accensi va assenyalar que el fet que el requeriment arribés durant la vaga general convocada per la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem va deixar poc marge de maniobra a l’equip de govern, que recolzava la jornada de mobilitzacions. Val a recordar que la Paeria de Lleida també va retirar la seua pancarta de suport als polítics indepentistas presos arran d’una denúncia de Cs davant de la Junta Electoral. Aquesta formació també va denunciar els ajuntaments de Mollerussa, Alcarràs, Rosselló, Alpicat i Vilanova de la Barca, que ja van retirar pancartes i llaços. D’altra banda, gran part dels ajuntaments governats per JxCat i ERC a les comarques de Lleida van secundar la vaga contra la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes tancant portes o oferint serveis mínims.

Fonts de la formació republicana van assegurar que més del vuitanta per cent dels seus consistoris al pla i el Pirineu es van afegir a la convocatòria. Per exemple, ajuntaments com el de Balaguer (ERC) van tancar perquè no hi havia prou personal per oferir serveis mínims.

A més, a Oliana el consistori no va obrir i va penjar un cartell a la porta de l’ajuntament en què informava els veïns que l’escola bressol oferiria serveis mínims per la vaga.

La col·locació de la nova pancarta a la façana de la Diputació.

La col·locació de la nova pancarta a la façana de la Diputació.X.R.

tracking