SEGRE

ESNOTICIA

Més del seixanta per cent dels comerços van optar per tancar

A l’Eix, van ser la majoria i els que van obrir van abaixar la persiana al passar-hi els piquets || En municipis de comarques el seguiment va arribar al 80%

La majoria d’establiments de l’Eix van secundar la vaga i d’altres van tancar al pas dels piquets.

La majoria d’establiments de l’Eix van secundar la vaga i d’altres van tancar al pas dels piquets.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre un 60% i un 90% dels comerços de la província de Lleida van secundar la vaga i no van obrir al públic, segons dades de Pimec Comerç. A més, el pas de piquets per diversos carrers de la capital del Segrià va provocar que molts abaixessin la persiana davant el temor de patir desperfectes.

L’Eix Comercial va ser la zona en la qual més es va notar la vaga, ja que la majoria dels seus establiments van optar per no obrir durant tot el dia o tancar al migdia, a excepció de les franquícies. “Hem obert a primera hora però ja tancarem, no ha vingut ningú, avui no és un bon dia ni per comprar ni per vendre”, va dir una comercianta del carrer Sant Antoni al migdia.

La majoria dels establiments dels barris de Lleida sí que van obrir les portes

Així mateix, els responsables de les botigues que sí que van obrir les seues portes, que eren poc més d’una trentena, van assenyalar que no es va produir cap incident amb els piquets. “Quan els vèiem venir abaixàvem la persiana, passaven i després obríem una altra vegada, però no ens han tirat cap objecte. Ja sigut pacífic”, va apuntar un altre comerciant del carrer Major, que va afegir que els comerciants s’avisaven entre ells dels piquets.

Mentre que a l’Eix la majoria de botigues van optar per no obrir, als barris va ocórrer el contrari. Un exemple d’això va ser Cappont, en el qual tot just una quinzena de botigues van decidir afegir-se a la vaga, encara que algunes de les que sí que van obrir van decidir abaixar la persiana a la tarda, com a la Zona Alta. “He obert per avançar feina, però no crec que obri a la tarda”, va dir un rellotger del carrer Riu Ebre.

D’altres, tanmateix, es mostraven a favor dels motius de la vaga, però al·legaven que al ser autònoms no podien permetre’s tancar. D’altra banda, els incidents violents dels últims dies a la ciutat també van provocar que alguns negocis decidissin no adherir-se a l’aturada, “ja que no ens podem afegir a aquests actes”.

A Mollerussa, fins a un 80% d’establiments van secundar l’aturada i els que van obrir van ser bars i restaurants. Algunes grans superfícies comercials i supermercats van tenir la persiana mig oberta. Tant a l’Urgell com a la Segarra el seguiment va ser majoritari als comerços locals i de proximitat, mentre que alguns bars, franquícies i superfícies comercials van optar per obrir. A la Seu d’Urgell, una gran part dels establiments del centre històric va secundar la protesta.

La majoria d’establiments de l’Eix van secundar la vaga i d’altres van tancar al pas dels piquets.

La majoria d’establiments de l’Eix van secundar la vaga i d’altres van tancar al pas dels piquets.ÍTMAR FABREGAT

tracking