SEGRE

ESNOTICIA

Milers de lleidatans surten al carrer contra la sentència

En capitals i nombrosos municipis

Més de 2.000 veïns de Tàrrega van participar en la manifestació d’ahir.

Més de 2.000 veïns de Tàrrega van participar en la manifestació d’ahir.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de lleidatans van sortir ahir al carrer per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem, en una nova jornada de mobilitzacions multitudinàries similars a les que van tenir lloc després del referèndum d’independència de l’1-O, fa dos anys. Es van convocar nombroses manifestacions a les capitals de comarca i altres municipis, i els veïns van tallar també el trànsit al centre de les ciutats. A Mollerussa, un miler de persones van participar en la marxa des de la rotonda de la Creu Roja fins a la plaça de l’Ajuntament, caminant per l’antiga N-II. Entre els manifestants es trobava l’alcalde, Marc Solsona, i altres edils del Pla d’Urgell.

Així mateix, més de 2.000 persones, segons la Policia Local, van participar al migdia a la manifestació de Tàrrega. La comitiva va sortir de la plaça Riambau i es va desplaçar cap al centre amb proclames a favor de la independència, reivindicant la llibertat dels presos i recordant la jornada de vaga. Entre els manifestants hi havia nombrosos joves amb estelades i famílies. Va culminar a la plaça Major amb la lectura d’un manifest. Durant el recorregut els manifestants van obligar a tancar les poques botigues i supermercats oberts. Prèviament es va organitzar una marxa pel tram urbà de la C-14.

Al Pallars, desenes de veïns de Tremp van tornar a tallar el pas per la C-13 creuant reiteradament diversos passos de vianants de la ciutat. A la tarda, unes 700 persones van participar en la manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem.

A la Seu d’Urgell, les mobilitzacions van començar a primera hora del matí i van reunir mig miler de persones. La jornada va començar amb un esmorzar popular i els manifestants es van desplaçar després a l’N-145 per tallar la carretera. A la capital de l’Alt Urgell també es va organitzar una manifestació a les 9.30 hores, que va partir del centre i es va dirigir cap a la carretera d’Andorra. A més, a Vielha unes 150 persones es van manifestar al migdia pels carrers de la capital aranesa en la protesta convocada pel sindicat d’estudiants i secundada per Taula per Aran. Al Pont de Suert, els concentrats van tallar la carretera N-230 i es van concentrar al migdia al centre de la ciutat. A la tarda, va tenir lloc una marxa lenta des de Vielha fins a la capital de l’Alta Ribagorça que va provocar retencions. Les manifestacions també van arribar a altres municipis de les comarques de Lleida. Per exemple, a Ponts mig miler de veïns de totes les edats van recórrer els carrers de la localitat i a Agramunt les protestes del matí i de la tarda van reunir més de 300 persones.

tracking