SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Millora la salut del nadó maltractat però encara manté seqüeles greus

El petit, de dos mesos, està ingressat al Vall d’Hebron des del 13 d’agost

El pare va declarar per primer cop davant la jutge el 23 d’agost.

El pare va declarar per primer cop davant la jutge el 23 d’agost.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nadó presumptament maltractat pels seus pares a Lleida continua ingressat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona i, malgrat que en les últimes hores ha descendit el risc vital, el pronòstic neurològic continua sent greu, segons van confirmar a aquest diari fonts del centre hospitalaris quan es compleixen dos mesos del seu ingrés. El petit va ingressar a l’hospital el 13 d’agost passat, quan tenia tot just onze dies de vida, després de ser derivat des de l’Arnau, que va activar el protocol per presumpte maltractament infantil davant de la gravetat de les lesions que presentava. Una setmana després, els Mossos d’Esquadra van arrestar els pares, que van ingressar a la presó després de declarar davant de la jutge, encara que la mare va sortir en llibertat provisional.

Com ja va avançar SEGRE, el pare, que ja va ser condemnat per un delicte de lesions i una falta per injúries en incidents amb anteriors parelles el 2008 i el 2013 i té unes altres tres denúncies per violència domèstica, va admetre durant la investigació que havia “llançat” el menor al llit perquè no deixava de plorar, una declaració que va intentar rectificar immediatament canviant el verb “llançar” per “deixar” però que va posar sota sospita els agents, que des del primer moment tenien clar que les lesions que presentava el nadó eren compatibles amb els maltractaments. En la seua declaració davant de la jutge, l’home va assenyalar que el nen havia caigut del cabàs quan anaven amb cotxe. Després, va assenyalar que li havia caigut dels braços i que ho havia ocultat a la mare. Els investigadors van trobar signes de violència a la casa i van sospitar que el pare era l’autor de l’agressió. A dia d’avui, el pare continua a la presó de forma preventiva al considerar la jutge que hi ha un elevat risc de fuga.

A començaments de novembre està previst que s’assegui al banc acusat d’un delicte de violència domèstica contra la seua actual parella i mare del nadó, que porta dos mesos en coma induït a causa de les greus seqüeles i està amb respiració assistida. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela del menor una vegada va ingressar a l’hospital. El menor ha estat més de dos mesos en coma induït a causa de la gravetat de les lesions que presentava, que no coincidien amb el diagnòstic d’un traumatisme accidental, segons els sanitaris.

tracking