SEGRE

FAUNA POLÈMICA

Nou conflicte per les cigonyes al ser retirat un niu d'una església

La de Santa Maria de Gardeny, que instal·la un sistema amb una antena giratòria per evitar que hi niïn || Ipcena ho denunciarà a Medi Ambient i exigeix explicacions

Imatge de l’exterior de l’església de Santa Maria de Gardeny.

Imatge de l’exterior de l’església de Santa Maria de Gardeny.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Santa Maria de Gardeny va retirar ahir al matí un niu de cigonyes del seu campanar i va instal·lar un sistema amb una antena giratòria per evitar que aquestes aus tornin a niar. Aquesta acció ha reactivat el conflicte amb els ecologistes entorn d’aquesta espècie protegida, ja que Ipcena presentarà una denúncia davant del departament de Medi Ambient.

Fonts del bisbat van explicar que la retirada del niu de dalt de la torre de la parròquia “s’ha dut a terme amb l’autorització de Medi Ambient i dins del període que permet la llei” (entre el febrer i l’agost està prohibit perquè és el període de nidificació). Respecte al sistema anticigonyes, fonts properes a l’església van afirmar que compleix la normativa vigent.

Tanmateix, el portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, va afirmar que “interposarem una denúncia davant de Medi Ambient perquè ens expliquin les raons per les quals han autoritzat retirar el niu, perquè no es pot fer simplement perquè el rector vol”.

En aquest sentit, va lamentar “la seua obsessió contra les cigonyes” i va recordar que el febrer del 2018 un d’aquests animals va morir en aquesta església “al quedar atrapat en el sistema antinius que tenia instal·lat”.

Vàzquez va assenyalar que “un niu no fa mal a ningú” i va afirmar que “diversos veïns ens han dit que li havien demanat al rector que no el retirés”. Així, va considerar que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, “hauria de cridar-li l’atenció, ja que no succeeix en cap altra parròquia”, encara que va dir que li constava que ja s’havia fet.

Al llarg dels últims anys, Ipcena i el bisbat han mantingut conflictes pels nius de cigonyes, especialment els que hi ha a la coberta de la Catedral.

tracking