SEGRE

ESNOTICIA

Sis mil persones exigeixen alliberar el jove empresonat

Està a la presó acusat de trencar un braç a un mosso dimarts passat || Els manifestants es van concentrar al centre penitenciari

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 5.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, van participar ahir al migdia en la manifestació estudiantil, amb motiu de la vaga i contra la sentència del procés. La marxa va partir des de la plaça Víctor Siurana i va tenir un recorregut poc determinat. Tanmateix, van acabar anant cap a la plaça Ricard Viñes, van pujar per l’avinguda Doctor Fleming i van arribar fins a la presó, on hi va haver moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra, per exigir la llibertat del veí de Térmens que està empresonat per ordre del jutge acusat de trencar un braç a un agent dels Mossos en els aldarulls de dimarts a la nit.

En la manifestació van predominar els estudiants, encara que també hi havia famílies. Durant el recorregut, van cridar consignes a favor de la vaga, contra la sentència del procés i a favor de la independència de Catalunya. Una vegada van arribar a la presó, la capçalera de la columna va arribar fins a la porta principal i la resta va quedar bloquejat a la cantonada entre els carrers Periodista Trapa i Victoria Kent, ja que antidisturbis dels Mossos els van impedir el pas per aquesta última via. La capçalera va arribar fins a la façana principal per l’avinguda de les Germanies. Una vegada allà, hi va haver moments de tensió amb els antiavalots. Durant uns vint minuts, van exigir la llibertat del detingut, Albert Martí i van denunciar l’actuació policial dels últims dies. Finalment, un centenar d’ells van decidir anar a tallar l’A-2 (vegeu la pàgina 8).

La capçalera de la manifestació, després d’abandonar la presó i en direcció a l’A-2.

La capçalera de la manifestació, després d’abandonar la presó i en direcció a l’A-2.ÍTMAR FABREGAT

La capçalera de la manifestació, després d’abandonar la presó i en direcció a l’A-2.

La capçalera de la manifestació, després d’abandonar la presó i en direcció a l’A-2.ÍTMAR FABREGAT

tracking