SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Batet diu que Torra “no és digne” de dirigir la Generalitat i demana que faci “un pas enrere”

La presidenta del Congrés afirma a Lleida que “la institució més gran del país” no pot ser “un instrument d’agitació política al servei de només unes idees” || Dóna suport al dret a manifestar-se pacíficament

Batet, Mínguez i Larrosa, ahir a la Seu Vella amb la llista del PSC de Lleida per a les eleccions del 10-N.

Batet, Mínguez i Larrosa, ahir a la Seu Vella amb la llista del PSC de Lleida per a les eleccions del 10-N.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista del PSC per Barcelona per a les eleccions generals i presidenta en funcions del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, va dir ahir a Lleida, durant la presentació dels membres de la llista socialista a la demarcació que el president de la Generalitat, Quim Torra “no és digne de dirigir la institució més gran del país” sí “és incapaç de condemnar la violència sense qualsevol matís que estem patint i sí que és incapaç de donar el seu suport als Mossos d’Esquadra”. Ho va dir ahir a la Seu Vella, acompanyada de la cap de llista del PSC per Lleida, Montse Mínguez, la resta de membres de la seua candidatura i el primer secretari de la formació a Lleida, Fèlix Larrosa. Va afegir que espera que, finalment, “Torra faci un pas enrere”.

En aquesta línia, la presidenta del Congrés va al·legar que “nosaltres defensem el dret a manifestar-se tal com ho van fer milers de catalans durant la tarda de divendres, però a les nits hi va haver violència, cosa que no es pot permetre en la nostra societat, per la qual cosa expressem la nostra condemna més absoluta”. Així mateix, va criticar l’actual Govern de promoure i no condemnar aquests incidents, a l’assegurar que “la Generalitat no pot ser un instrument d’agitació política al servei de només unes idees, les independentistes”. Paral·lelament, Batet va dir que “hi haurà temps” per analitzar els denuncies d’abusos policials durant els successos d’aquests últims dies a Catalunya i va mostrar el seu suport als periodistes agredits i detinguts durant aquestes últimes jornades. “En una democràcia, els mitjans de comunicació són essencials”, va concloure.

La candidata socialista va dir que “hi haurà temps” per analitzar els possibles abusos policials

Per la seua part, Mínguez, va dir que el lloc que havien escollit per presentar la seua llista, la Seu Vella, és “un espai que representa la pau, la concòrdia i la tolerància” i també va recalcar que “tots recolzem el dret a la manifestació però els socialistes hem de condemnar els successos violents viscuts aquests dies a la nostra ciutat”. Per això, va mostrar el seu compromís a “fer tots els esforços necessaris per buscar marcs d’entesa entre tots els lleidatans” i que apel·laran “al diàleg i els drets socials”.

Pel seu costat, Larrosa va defensar que “la gent té dret a expressar el que sent de forma lliure, però fer-ho com ho fa la gran majoria, de forma pacífica”, i va agrair la tasca “dels cossos de seguretat i serveis municipals de la nostra ciutat que intenten que cada matí Lleida recuperi la normalitat”.

Per la seua part, Batet va defensar que el projecte dels socialistes és “un d’esperança, de futur i d’optimisme” i que el que fa falta ara és “un govern que actuï amb contundència davant la violència però que també ofereixi serenitat”.

“Som l’única veu progressista no independentista de la província”

La cap de llista del PSC per Lleida, Montse Mínguez, va posar èmfasi ahir que la seua formació és “l’única veu progressista no independentista a la província”, i va fer una crida “a tota aquesta gent que va votar per altres forces per canviar el seu vot i evitar el bloqueig permanent que hi ha en la política dia a dia”. Va assegurar que aquestes són unes eleccions “a les quals no hauríem d’haver arribat, però a causa del bloqueig polític som aquí” i va dir que si la ciutadania no opta per votar el PSC, haurà d’escollir “entre una dreta que vol involucionar i retallar-nos els drets i una deriva independentista que anteposa l’autodeterminació als interessos de la ciudadania”.

tracking