SEGRE

ESNOTICIA

Divuit detinguts i sis ferits a causa dels aldarulls de divendres a Lleida

Els disturbis es van allargar quatre hores, mentre que ahir no hi va haver incidents

Imatge d'un dels divuit detinguts pels disturbis a l'Eix Comercial de Lleida el 18 d'octubre del 2019.

Imatge d'un dels divuit detinguts pels disturbis a l'Eix Comercial de Lleida el 18 d'octubre del 2019.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir 18 joves, tres dels quals menors d’edat, entre divendres a la nit i ahir a la matinada acusats de participar en els greus disturbis que es van produir després de la històrica manifestació a Lleida per protestar per la sentència contra els líders del procés i que es van allargar durant tres hores al centre de la ciutat. Es tracta del major nombre de detinguts en una sola nit dels últims anys a Lleida per vandalisme, probablement des dels fets de la Fira del Teatre de Tàrrega de l’any de 1991, quan hi va haver més de 80 arrestats.

D’aquesta forma, els disturbis d’aquesta setmana (només no n’hi va haver dijous i ahir) s’han saldat amb la detenció de 40 persones a la capital del Segrià, de les quals, fins al moment, només una ha ingressat a la presó. Es tracta del veí de Térmens de 35 anys acusat de trencar el braç a un policia. La resta d’investigats han quedat en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars com la prohibició d’atansar-se a la subdelegació del Govern o a la seu d’Hisenda. Així mateix, es preveu que els detinguts divendres a la nit passin avui a disposició judicial. La majoria tenen entre 18 i 23 anys i estan investigats per desordres públics. A tot Catalunya, la policia catalana va arrestar divendres mig centenar de persones, 12 de les quals a Barcelona, 12 a Girona i nou a Tarragona, entre altres localitats. Per la seua part, la Policia Nacional va detenir 26 persones a la capital catalana i sis a Girona.

Els Mossos d’Esquadra han arrestat un total de 40 persones des de dilluns per actes vandàlics Un jove amb un impacte a l’ull i tres mossos, entre els ferits de divendres a la ciutat

Els aldarulls de divendres van començar cap a les 22.00 hores. Dos hores abans, desenes de ciutadans van fer una cadena humana per evitar que hi hagués càrregues policials davant de centenars de radicals a l’altura de la subdelegació. Les càrregues van començar a la plaça de la Pau, primer de la Policia Nacional i, posteriorment dels Mossos d’Esquadra. Els concentrats van retrocedir fins a Blondel, a l’altura de la plaça Sant Francesc, on van fer diverses barricades amb senyals i d’altre mobiliari urbà (no hi havia contenidors perquè havien estat retirats). Posteriorment, els aldarulls es van concentrar a l’Eix Comercial, on es van produir la majoria de les detencions.

Per la seua part, ahir no es van produir incidents a les comarques de Lleida. El més destacat de tots va ser el tall a la tarda i durant uns minus a l’A-2 a Torrefarrera i una manifestació a favor de la unitat d’Espanya. La marxa, en la qual van participar unes 200 persones, va començar davant de la caserna de la Guàrdia Civil, va baixar fins a la subdelegació i va seguir per la Paeria, sense registrar incidents.

Cap persona hospitalitzada pels incidents a la ciutat Una altra de la conseqüència dels disturbis són les persones que resulten ferides. Divendres a la nit hi va haver un total de sis persones ferides a la capital del Segrià, una de les quals un jove de 21 anys, que, pel que sembla, va rebre l’impacte d’un projectil (bola de goma o foam) a un ull, encara que ahir cap d’ells no romania hospitalitzat, segons va informar el departament de Salut. Entre els lesionats hi havia tres agents dels Mossos d’Esquadra. D’aquesta forma, al voltant de 40 persones, entre radicals i policies, han patit contusions i ferides, ja sigui per les càrregues policials o per l’impacte d’objectes com pedres i rajoles. Dijous també va ser intervingut un jove a l’Arnau al patir una lesió testicular durant els enfrontaments de dimecres. A més, s’ha d’assenyalar que un jove d’Artesa de Lleida ha perdut la visió en un ull després de rebre l’impacte d’una pilota de goma dilluns a l’aeroport del Prat.

Imatge d’un dels divuit detinguts divendres a la nit pels disturbis a l’Eix Comercial.

Imatge d’un dels divuit detinguts divendres a la nit pels disturbis a l’Eix Comercial.ITMAR FABREGAT

tracking