SEGRE

El SEM va atendre 36 persones a Lleida la setmana passada durant les protestes i aldarulls

Arreu de Catalunya, les assistències freguen les 600

Imatges dels disturbis de la nit de dimecres

Guerrila urbana a LleidaITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Del 14 al 20 d'octubre, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha fet un total de 593 assistències sanitàries arreu de Catalunya, 36 de les quals a Lleida, amb motiu de les concentracions, manifestacions i aldarulls que s’han produït arran de la sentència del procés independentista. Segons el SEM, el 95% de les lesions han estat traumatismes, com contusions a les extremitats, lesions oculars, ferides obertes i incises i politraumatismes en general.

Del total de persones ateses, 172 han requerit trasllat sanitari del SEM per a la realització de proves diagnòstiques, com ara una radiografia o TAC, i la posterior valoració per un especialista, que en ocasions ha suposat l’ingrés hospitalari del pacient. El SEM ha atès a 4 persones en estat greu i 51 en estat menys greu.

El SEM ha fet front a una situació d’Incident de Múltiples Víctimes (IMV) sostinguda en el temps i amb simultaneïtat d’escenaris arreu de Catalunya, fet que no s’havia produït fins al moment, el que suposa un esforç extraordinari i un repte organitzatiu, logístic i operatiu de primer nivell.

Per tal de fer front tant a les assistències sanitàries resultants de les marxes, manifestacions i aldarulls que s’han produït, així com als serveis ordinaris que es continuaven produint arreu del país, el SEM s’ha reforçat amb 122 unitats i 268 professionals més la darrera setmana, des del 14 fins el 20 d’octubre, ambdós inclosos. El dia que hi va haver més reforç d’efectius va ser el divendres, jornada de vaga general, amb 34 ambulàncies i 1 helicòpter medicalitzat que es va sumar als 4 ja existents, i amb un total de 79 professionals addicionals.

La planificació d’aquests recursos extraordinaris ha fet possible que el SEM hagi pogut estar present simultàniament fins en 14 focus diferents arreu del país.

Atencions sanitàries a la demarcació de Lleida en les protestes

DILLUNS 14

  • 3 assistències (1 alta 'in situ' i 2 trasllats sanitaris)

DIMARTS 14

  • 15 assistències (14 altes 'in situ' i 1 trasllat)

DIMECRES 16

  • 12 assistències (8 altes 'in situ' i 4 trasllats)

DIVENDRES 18

  • 6 assistències (3 altes 'in situ', 3 trasllats)
tracking