SEGRE

FORMACIÓ MESURES

Matrícula bonificada un 50% per a les dones que cursin FP industrial

Cicles d’electricitat i electrònica, energia i aigua, fabricació mecànica i instal·lació i manteniment || A partir d’aquest mateix curs, per fomentar-ne la inscripció

Les tres estudiants, en una aula de pràctiques amb els seus companys al darrere.

Les tres estudiants, en una aula de pràctiques amb els seus companys al darrere.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació bonificarà a partir d’aquest curs el 50 per cent de la matrícula a les dones que estudiïn algun cicle superior de Formació Professional industrial. Són els estudis de les famílies professionals d’electricitat i electrònica, energia i aigua, fabricació mecànica i instal·lació i manteniment, que compten amb una matrícula femenina del 3,8% i l’objectiu d’Educació és arribar al 7%. La subdirectora general d’Ordenació de la Formació Professional i d’ensenyaments de règim especial, Pilar Nus, va explicar que són estudis amb places vacants que compten amb un perfil molt sol·licitat per les empreses.

Segons Nus, “amb la bonificació es vol donar resposta conjunta a tres factors: revertir la poca demanda de matriculació en alguns cicles, donar sortida a les necessitats de qualificació no cobertes del sector industrial i estimular l’interès de les dones per l’FP industrial”.

El departament tornarà la meitat de l’import d’aquest curs a partir del mes d’octubre del 2020

El departament tornarà ja la meitat de l’import de la matrícula del curs actual, de 360 euros. A les alumnes de la primera promoció i de primer curs (aquest 2019-2020), l’import els serà retornat l’octubre del 2020. La meitat de la matrícula del segon curs (2020-2021) es tornarà l’octubre del 2021. Respecte a la segona promoció, el 50% de l’import del primer curs (2020-21), es retornarà l’octubre del 2021, i el de segon curs, (2021-2022) l’octubre del 2022.

La directora de l’Escola del Treball, Neus Caufapé, va valorar la mesura d’Educació com a “fantàstica”, ja que “moltes dones decideixen per no optar per aquests estudis perquè històricament han estat masculins i elles tenen por a enfrontar-s’hi”. Tanmateix, va assenyalar que “una vegada ho proven, no abandonen els estudis i treuen molt bones notes”. Va afirmar que en els estudis d’energies renovables “la presència de dones va a l’alça”.

tracking