SEGRE

Tret de sortida a l'edició més internacional de Municipàlia

La 20a edició de la fira compta amb expositors de deu països i dos missions comercials d'Amèrica Llatina i la Mediterrània

Un dels expositors de Municipàlia

Tret de sortida a l'edició més internacional de MunicipàliaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts ha obert portes al recinte de Fira de Lleida la 20a edició de la fira internacional d'equipaments i serveis municipals, Municipàlia, que se celebra conjuntament amb la 4a edició d'Innocamping, saló estatal professional de serveis i equipaments per als càmpings, allotjaments turístics i empreses esportives i de lleure. La pluja que cau a la capital del Segrià ha deslluït la primera jornada del doble certamen firal, que es desenvolupa fins dijous. Municipàlia i Innocamping assoleixen enguany la presència de 320 expositors, estatals i internacionals, i també creixen en superfície expositiva, arribant als 23.600 metres quadrats. El certamen segueix potenciant el seu vessant internacional amb expositors d'una desena de països i l'organització de dues missions comercials d'Amèrica Llatina i la Mediterrània.

Municipàlia és un certamen biennal que s'ha consolidat com una mostra de referència a l'Estat en l'àmbit dels equipaments i dels serveis urbans i com un centre de debat tècnic i professional de primer ordre. Creada el 1981, i per tant fira pionera en el seu sector, Municipàlia es configura com un saló capdavanter en el seu àmbit, amb 320 expositors i una mitjana de 20.000 visitants professionals, en la seva majoria alcaldes, regidors, tècnics, personal de l'administració pública, proveïdors de productes i serveis per a les administracions i professionals en general.

El saló ha esdevingut també una de les manifestacions firals del sector més important d'Europa, i constitueix un punt de trobada internacional molt important per a tots aquells representants polítics i tècnics d'ajuntaments que desitgen obtenir les millors solucions a les problemàtiques dels seus municipis, millorant d'aquesta manera la qualitat de vida dels seus ciutadans, segons ha destacat el director de Fira de Lleida, Oriol Oró.

Aquest punt de trobada fa de Municipàlia i Innocamping un aparador important per a les empreses per poder donar a conèixer les solucions que ofereixen, així com les seves novetats, segons han assenyalat alguns dels expositors presents al saló.

Enguany, la fira ha reforçat la seva vocació internacional amb la presència d'expositors d'Alemanya, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Regne Unit, i l'organització de missions comercials que portaran al saló representants institucionals i empresarials de diversos països d'Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.

Quant a les activitats paral·leles, el doble certamen firal serà fins dijous el marc de 44 accions professionals, entre jornades tècniques, taules rodones, sessions de networking internacional, presentacions, conferències, missions inverses i demostracions.

Municipàlia i Innocamping acullen expositors dels sectors d'energies renovables, automoció i transport, enllumenat de l'espai públic, tecnologies de la informació, instal·lacions esportives i d'oci, neteja municipal, medi ambient, mobiliari urbà, necròpolis, obres públiques, parcs i jardins, prestacions de serveis, revistes tècniques i publicacions, seguretat i vigilància, senyalització i seguretat de la xarxa viària, tractament d'aigües, residus sòlids urbans i industrials, instal·lacions esportives i de lleure i piscines i sistemes de depuració.

També hi són presents els sectors de la senyalització i il·luminació per led, sistemes de recollida i selecció de residus, jardineria i espais verds, energies renovables, noves tecnologies i TIC, seguretat i vigilància, xarxes d'aigües, parcs infantils, prestacions de serveis, bungalows i mobil homes, mobiliari interior i exterior, control d'accés i automatismes, i vehicles de servei. A més, també hi són presents diferents administracions i entitats municipalistes.

tracking