SEGRE

ESNOTICIA

El Govern es compromet a millorar el finançament dels municipis

El secretari d’administracions locals insta a recuperar “el vincle amb el món local” || Pueyo, Talarn i Saltó destaquen el caràcter internacional de Municipàlia

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’administracions locals i de relacions amb Aran, Miquel Àngel Escobar, va assegurar ahir durant la inauguració oficial de Municipàlia que la Generalitat vol “recuperar el vincle amb el món local” i que, per portar-ho a terme, oferirà més ajuts als municipis gràcies a la recuperació del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) per a l’any que ve. “El món local ha patit molt aquests últims anys i des del Govern hauríem volgut oferir més ajudes de les que vam concedir, però la situació financera ens ho ha impedit”, va dir Escobar. Per aquest motiu, va assegurar que, amb la recuperació del PUOSC, que feia anys que estava paralitzat, “recuperarem el vincle amb els municipis inaugurant una nova etapa de bilateralitat i confiança amb ells gràcies al programa País Viu, que, entre altres aspectes, preveu lluitar contra la despoblació rural i afavorir la modernització dels serveis municipals”, va al·legar Escobar. El secretari d’administracions locals va ser l’encarregat d’inaugurar la fira en substitució de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que es va excusar per problemes d’agenda “atesa la situació excepcional d’aquests dies”.

Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Talarn, va definir Municipàlia com “un espai comú en el qual el món local de diversos països busca solucions per al futur, és la fira dels pobles, del municipalisme”. Al seu torn, va reconèixer que la Generalitat “no pot ajudar els pobles tant com voldria i les diputacions hem de fer un pas endavant”, i va denunciar les desigualtats territorials pel que fa als ajuts a municipis.

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va recalcar que la fira “ha guanyat presència internacional” i que “la pobresa energètica, la crisi climàtica i potenciar l’economia circular són els grans reptes dels municipis avui dia”. Va concloure la seua intervenció recalcant que “el deure de les ciutats és garantir una vida digna als seus habitants”.

D’altra banda, el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, va agrair el suport dels expositors a la fira Municipàlia, que la converteixen en “l’esdeveniment de referència de tractaments i equipaments urbans de tot l’Estat”.

L’ACM vol una nova estructura d’hisenda local

Municipàlia va acollir ahir una reunió de la comissió de presidència de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en la qual el nou president, Lluís Soler, va advocar per promoure una nova estructura d’hisenda local. “És bàsic per afrontar els reptes dels municipis catalans, ja que som les administracions més pròximes al ciutadà i de vegades hem d’assumir les responsabilitats que el Govern o l’Estat obvien”, va assenyalar.

Pueyo prova un bicicle d’un expositor davant de la mirada de Farré, Saltó, Talarn, Oró i Escobar (dreta).

Pueyo prova un bicicle d’un expositor davant de la mirada de Farré, Saltó, Talarn, Oró i Escobar (dreta).MAGDALENA ALTISENT

Pueyo prova un bicicle d’un expositor davant de la mirada de Farré, Saltó, Talarn, Oró i Escobar (dreta).

Pueyo prova un bicicle d’un expositor davant de la mirada de Farré, Saltó, Talarn, Oró i Escobar (dreta).MAGDALENA ALTISENT

tracking