SEGRE

URBANISME NORMATIVA

El PSC recorre l'aixecament de la suspensió de llicències

Veu “indicis d’il·legalitat” i amenaça d’anar als tribunals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal socialista va presentar ahir un recurs de reposició contra l’aixecament de la suspensió de llicències pel nou POUM que es va aprovar al ple del setembre. El líder del grup i cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va assenyalar que han adoptat aquesta mesura al considerar que hi ha “indicis d’il·legalitat”. En aquest sentit, va destacar que la legislació estableix que quan s’aprova inicialment un nou POUM cal suspendre obligatòriament la concessió de llicències durant dos anys a les zones en les quals introdueix canvis respecte a l’anterior. Va afegir que si es deixa sense efecte l’aprovació inicial, que és la solució que proposen els socialistes, llavors la suspensió decau, però va recordar que l’acord que el govern va imposar al ple la manté.

Per aquest motiu, el va instar a “assessorar-se adequadament”, i va afirmar que està preocupat “per la validesa de les llicències que es puguin anar atorgant arran del final de la suspensió”. Larrosa va aventurar que “en l’hipotètic cas que es consideri que això no era procedent, els ciutadans poden veure’s greument perjudicats”, alhora que va apuntar que la Paeria podria enfrontar-se a la petició de responsabilitats patrimonials. Aquest recurs s’haurà de tramitar en un ple i Larrosa va anunciar que si es desestima “estudiarem obrir un procediment contenciós”. Així mateix, va recordar que el PSC va oferir un pacte de ciutat sobre el POUM i que continuen oberts a negociar.

D’altra banda, el jutjat de primera instància número 1 de Lleida ha admès la sol·licitud de conciliació presentada per Larrosa amb el conseller d’ERC a l’EMU Albert Catalan perquè aquest es retracti d’haver-li dit delinqüent. És el pas previ a una demanda si no rectifica.

Larrosa, al registrar el recurs.

Larrosa, al registrar el recurs.SEGRE

tracking