SEGRE

LA FIRA DELS MUNICIPIS ENERGIA

La Paeria traurà a concurs instal·lar plaques solars en finques i teulades d'edificis públics

A partir del primer trimestre del 2020, en règim de concessió || Talamonte es reuneix amb onze empreses a Municipàlia i diu que hi haurà instal·lacions tant per a autoconsum com per a producció

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria traurà a concurs a partir del primer trimestre de l’any que ve la instal·lació en règim de concessió de plaques fotovoltaiques en terrenys i en teulades d’edificis municipals. Així ho va anunciar ahir el tinent d’alcalde d’Habitatges i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, després de mantenir una reunió amb representants d’onze empreses d’aquest sector en el marc de Municipàlia. “Hi ha moltes oportunitats d’inversió privada i l’ajuntament facilitarà al màxim la instal·lació de plaques fotovoltaiques”, va afirmar. Tot seguit, va assegurar que “agilitzarem tot el possible els tràmits burocràtics tant per als privats que vulguin fer instal·lacions per a autoconsum com per a les empreses”.

Talamonte va dir que la concessió d’espais municipals preveu tres models: terrenys de petites dimensions per a autoconsum, finques de més de tres hectàrees per a gran producció –va especificar que tres hectàrees és la superfície mínima necessària perquè puguin ser rendibles– i les teulades. En aquest últim cas, va assenyalar que aquest tipus d’instal·lacions són rendibles, tant les més petites per a autoconsum com les més grans, que permeten produir energia per a la seua distribució. El tinent d’alcalde va indicar que la Paeria no està en disposició d’assumir el cost d’aquest tipus d’instal·lacions a causa de la seua mala situació econòmica, i per això facilitarà la inversió privada en espais públics. També va detallar que a la reunió d’ahir van participar tant petites empreses privades com distribuïdores.

Critiquen la proliferació de goteres, els danys als productes i algun es planteja no tornar

El govern tripartit de la Paeria té l’objectiu de convertir Lleida en “la capital solar de Catalunya”. Per a aquesta fita, pretén que durant aquest mandat hi hagi plaques fotovoltaiques en espais municipals que generin 32 megawatts, la qual cosa representaria una inversió d’uns 22 milions i una superfície de 48 hectàrees.

Visitants i expositors van haver d’esquivar múltiples bassals al recinte firal.

Visitants i expositors van haver d’esquivar múltiples bassals al recinte firal.ITMAR FABREGAT

tracking