SEGRE

PANORAMA

Mobilització per exigir la llibertat dels joves detinguts a Lleida

Les mares van protagonitzar ahir una concentració amb unes tres-centes persones i els estudiants van tallar l’Ll-11 || Protesta a Barcelona pels CDR arrestats

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 300 persones es van concentrar ahir davant de la subdelegació del Govern espanyol a Lleida en una mobilització convocada pel grup Dones Lleida per exigir la llibertat dels joves detinguts per les protestes a Ponent de la setmana passada. Abillades amb mocadors rojos, les mares van sortir al carrer per defensar la mobilització dels joves i denunciar la “repressió” que pateix el col·lectiu per mobilitzar-se contra “una sentència injusta”. Sota el lema “No toqueu les nostres filles i fills”, les organitzadores van desplegar una pancarta en blanc perquè els assistents poguessin deixar l’empremta de la mà de color lila contra les agressions policials. Els concentrats cridaven consignes com “No patiu, les mares són aquí” o “Treieu les mans del nostres joves”. L’Antònia, mare d’una noia de 18 anys detinguda el dia 15 a Cappont, va llegir un manifest en el qual va reclamar la investigació de l’actuació policial, la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, l’amnistia per a tots els presos polítics i els que estan pendents de judici i que es garanteixi el dret d’autodeterminació de Catalunya. Aquesta mare també va compartir amb els assistents un missatge que li havia enviat la germana de Jordi Cuixart en el qual transmetia el seu suport a totes les famílies de joves detinguts. A la mobilització es van afegir una trentena d’estudiants que minuts abans havien tallat l’Ll-11 a l’altura de la rotonda d’Agustí Mestre, a Cappont. Per la seua banda, el Jovent Republicà de Ponent va condemnar la brutalitat policial i va instar a seguir mobilitzant-se i organitzant-se contra la sentència del procés i les detencions d’aquests últims dies.

Per la seua part, més de tres-centes persones es van manifestar a Barcelona en una “cercavila antirepressiva” per reclamar la llibertat dels presos dels CDR, coincidint amb el primer mes de l’empresonament. Així mateix, a Girona, hi va haver una concentració davant de la subdelegació del Govern central en la qual els CDR van llançar escombraries.

Mobilització convocada ahir per Dones Lleida davant de la subdelegació del Govern espanyol.

Mobilització convocada ahir per Dones Lleida davant de la subdelegació del Govern espanyol.AMADO FORROLLA

tracking