SEGRE

LA FIRA DELS MUNICIPIS TERRITORI

Pla de millora d'espais naturals i culturals per atreure turistes

Impulsat per la Diputació, i per lluitar també contra la despoblació

La presentació del projecte Ponent Actiu.

La presentació del projecte Ponent Actiu.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La Diputació té molt clar que un dels reptes que cal afrontar al territori és la despoblació. Fixar la gent al seu territori. I per tal d’aconseguir-ho hem de valoritzar el que tenim, fer una inversió important i aprofitar totes les oportunitats, tots els ajuts que arribin”, amb referència a fons europeus com els Feder.

El president de la Diputació, Joan Talarn, va resumir ahir d’aquesta manera a Municipàlia el seu suport a les actuacions de millora d’espais culturals i naturals que ja es porten a terme o estan previstos al conjunt de la província, tant per atreure turistes com per crear ocupació i contribuir a lluitar contra la despoblació.

“Cada comarca ha de trobar el valor afegit que pot oferir als visitants i amb un esforç conjunt, és possible arribar a aquests fons”, va remarcar.

Un programa que ja està en marxa es denomina Ponent Actiu i fomenta el “turisme sostenible i competitiu” a través de cinquanta-vuit projectes en municipis del Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell i les Garrigues. La inversió global és de 3,8 milions d’euros, dels quals el 50 per cent són fons Feder, un 25 per cent de la Diputació i un 25 per cent dels respectius municipis. L’administració provincial també preveu, fins al 2023, “valoritzar” la xarxa de camins tradicionals del Pirineu (2,1 milions) i potenciar el tram del camí de Sant Jaume entre Tàrrega i Alfarràs (2,9 milions), així com el projecte Paisatges de Ponent (4,7 milions) amb actuacions per posar en relleu “paisatges de l’aigua” del nord del Segrià o de l’oli a les Garrigues, entre d’altres.

tracking