SEGRE

LA FIRA DELS MUNICIPIS BALANÇ

Municipàlia genera un impacte econòmic de dotze milions i ha omplert tots els hotels

Satisfacció de la majoria d’expositors amb el certamen, encara que amb crítiques al recinte || El director de la Fira diu que la pluja “ha posat en evidència la necessitat de millorar els equipaments”

Municipàlia va tancar a les 19.00 hores, quan alguns expositors ja començaven a retirar els productes.

Municipàlia va tancar a les 19.00 hores, quan alguns expositors ja començaven a retirar els productes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vintena edició del saló Municipàlia i la quarta d’Innocamping van tancar ahir les portes havent rebut 20.000 visitants i un balanç positiu tant per part de l’organització, que va xifrar en 12 milions l’impacte econòmic directe i indirecte a la ciutat, com dels expositors, però amb la necessitat de millorar el recinte firal de cara a les pròximes edicions. Així ho va assenyalar el director de la Fira, Oriol Oró, que va dir que “la falta d’infraestructures s’ha fet evident arran de les pluges de dimarts”.

Un problema que fa temps que Oró reclama solucionar, ja que Municipàlia, a banda de la Fira de Sant Miquel, és el principal certamen que organitza. En aquest sentit, va dir que a pesar “de l’important impacte econòmic que generen, no estem oferint els serveis mínims en equipaments que ens permetin competir amb altres grans fires d’Europa”.

Els expositors diuen que dimecres va ser la jornada més rendible i que dimarts va ser “un dia perdut”

Per la seua banda, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Turisme, Paco Cerdà, va posar èmfasi en el fet que tant Municipàlia com Innocamping “s’han convertit en fires de referència en tot l’Estat” i que una bona prova d’això és l’impacte econòmic que han generat a la ciutat. “En una primera estimació, calculem que la fira ha generat un impacte econòmic de 12 milions d’euros per a la ciutat i rodalies i una plena ocupació hotelera. Si algú volia allotjar-se en una habitació aquests dies a Lleida havia d’anar-se’n a Cervera”, va dir Cerdà.

El president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, va assenyalar que els expositors van valorar molt positivament “tant el nivell i la qualitat dels visitants professionals com l’afluència de públic, ja que han vingut alcaldes, regidors i tècnics municipals de diversos punts de l’Estat i de l’estranger”. Saltó no va dubtar a afirmar que Municipàlia s’ha convertit “en la fira d’equipaments i serveis municipals de referència del sud d’Europa” i que “ni el context polític i social ni les pluges de dimarts no han afectat negativament la fira, que aquest any s’ha caracteritzat tant per la seua internacionalització com per l’aposta per les noves tecnologies”.

Pel que fa a l’opinió dels expositors, la majoria es van mostrar satisfets amb l’impacte de la fira per als seus negocis, encara que van reconèixer que, a causa de la pluja, dimarts “va ser un dia perdut”.

tracking