SEGRE

FERROCARRIL ALTA VELOCITAT

Usuaris d'Avant demostren que els 'nous' trens vibren el triple

Mesuren amb un sismògraf el moviment dels actuals, més vells, i els anteriors || Inicien a la Diputació visites a institucions per exposar les queixes

Usuaris d’Avant demostren que els ‘nous’ trens vibren el triple

Usuaris d’Avant demostren que els ‘nous’ trens vibren el tripleSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Viatgers que utilitzen l’Avant diàriament han demostrat a través d’un sismògraf que les vibracions dels trens que Renfe utilitza actualment en aquest servei de la línia Lleida-Barcelona tripliquen les dels combois utilitzats fins ara. La companyia ferroviària va substituir primer només un tren per trajecte, a mitjans del mes de setembre, coincidint amb la incorporació del servei AV City que oferta algunes places amb tarifes més barates al mateix tren. Els usuaris van manifestar des del primer moment la incomoditat i l’excessiva vibració i van reclamar que els retiressin. No obstant, aquest mes Renfe es va emportar tots els Avant més nous a la nova línia de Granada i cobreix amb combois antics la línia Lleida-Barcelona.

Els mesuraments es van portar a terme els dies 25 i 27 de setembre, un al tren de les 7.04 (l’únic que llavors era més antic) i l’altre en el de les 8.05. Els resultats es fan evidents a simple vista (vegeu el gràfic adjunt). Així mateix, tenen previst mesurar els decibels de so a l’interior del tren, ja que “tota l’estructura interna no deixa de trontollar”. De fet, també han penjat a les xarxes vídeos que mostren el moviment constant del comboi. “Anem saltant”, assegura una viatgera, i es pregunta si viatjar amb tren en aquestes condicions és segur. A més, qüestiona que el preu que paguen es correspongui amb la qualitat del tren.

Representants del col·lectiu van iniciar ahir a la Diputació el que esperen que sigui una ronda de reunions amb les institucions per expressar-los les seues inquietuds i queixes sobre aquest canvi a pitjor dels trens Avant. Van explicar que van rebre el suport del president de la Diputació, Joan Talarn, que els va suggerir presentar una moció amb les reclamacions, malgrat que la corporació provincial no té competències en aquest sentit. Esperen reunir-se també amb la Paeria, partits polítics, el subdelegat del Govern central a Lleida, José Crespín, i la delegada a Catalunya, Teresa Cunillera.

A més, tenen en marxa una proposició no de llei al Congrés i una iniciativa al Parlament per reclamar millores tant en la infraestructura com en els abonaments.

tracking