SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Els imputats per maltractar els fills es tripliquen en dos anys a Lleida

Els jutjats van investigar l’any passat 98 pares enfront dels 33 del 2016 || El 2018, es van detectar 95 situacions de maltractament a menors a la província

Vsita de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vsita de la seu dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els casos de maltractament infantil s’han disparat en els últims temps a Ponent, almenys els que acaben en mans de la Justícia. Segons les memòries de la Fiscalia de Lleida, els imputats per maltractar els fills s’han triplicat a la província en només dos anys, i ja representen el 20 per cent de les denúncies per violència domèstica registrades als tribunals. Concretament, en tot el 2018, els jutges van investigar un total de 98 pares per algun tipus de maltractament cap als fills enfront dels 81 que es van registrar un any abans. Un augment que s’ha disparat si es compara amb les dades de fa dos anys, ja que el 2016 només es va investigar 33 lleidatans per violència cap als fills.

En total, els jutjats de Lleida van comptabilitzar gairebé un 13 per cent més de causes judicials per violència familiar, amb 433 víctimes, de les quals prop de la meitat tenien o havien tingut una relació sentimental amb l’agressor. Per classe de delicte, la majoria de les causes van ser per maltractament ocasional, encara que es van incoar diligències d’investigació per maltractament reiterat en set casos i es va investigar vuit denúncies per abusos o agressions sexuals.

En un 30,5% dels casos notificats per Salut els menors van ser víctimes d’agressions físiques

L’augment de la conscienciació de la societat és la principal justificació que donen els experts a aquest increment del nombre de casos denunciats. La preocupació creix quan es tracta de menors. A la província de Lleida, el Registre Unificat de Maltractaments Infantils va detectar el 2018 un total de 95 situacions de maltractament en què les víctimes eren nens o adolescents. En tretze casos van ser considerats greus. La gran part de les situacions de maltractament infantil es produeixen en l’àmbit familiar. Durant l’any passat, es van fer 51 notificacions de nens que havien arribat als centres sanitaris de Lleida amb lesions que evidenciaven un possible maltractament o abús. En un 30,5% dels casos, els menors van rebre agressions físiques i en un altre 28,4%, van ser víctimes d’abusos sexuals.

Fonts hospitalàries van confirmar a aquest diari que, tot i que ha rebut l’alta, el menor presenta greus seqüeles neurològiques. L’estat del petit ja havia millorat fa una setmana, com va avançar SEGRE, encara que els danys cerebrals que presenta són severs.

El pare del nadó es troba en presó provisional acusat de lesions al fill, mentre que la mare està en llibertat provisional. El progenitor serà jutjat el pròxim dia 4 de novembre per presumptes maltractaments a la seua parella, fet pel qual la Fiscalia sol·licita un any de presó.

La DGAIA es fa càrrec del nadó agredit després de rebre l’alta ? La Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) s’ha fet càrrec del nadó presumptament agredit pels seus pares a Lleida després de rebre l’alta de l’hospital Vall d’Hebron, on estava ingressat des del dia 14 d’agost.

tracking