SEGRE

Concentració a l'Escola d'Hoteleria en suport a la directora cessada

Anna Maria de Madariaga assegura que la denúncia és per una qüestió de gestió interna i els alumnes diuen que els quatre professors denunciants no volen fer pràctiques

Alumnes concentrats a la porta de l'Escola d'Hoteleria de Lleida aquest matí.

Concentració a l'Escola d'Hoteleria de Lleida en suport de la directora cessadaJ.M.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones, entre alumnes i professors, s'ha concentrat aquest dimarts davant de l'Escola d'Hoteleria de Lleida en protesta pel cessament per part del departament d'Educació de l'actual directora, Anna Maria de Madariaga. Els alumnes, que a banda de la concentració fan una jornada de vaga, denuncien, per una banda, que per les retallades dels últims anys s'han deixat de fer assignatures i pràctiques i, per l'altra, que el cessament de la directora és "injustificat". Segons els estudiants, és "per quatre professors que no volen fer pràctiques". En aquest sentit, critiquen que Ensenyament ha tingut en compte l'expedient obert arran de la denúncia de quatre docents, però no el suport que donen a la directora 24 dels 28 professors, i afegeixen que l'AMPA també es mostra a favor del projecte educatiu del centre liderat per Madariaga.

De la seu banda, la directora cessada, en declaracions a SEGRE, afirma que ha estat cessada per "qüestions de gestió interna" en ser denunciada per "coaccions a professorat perquè fessin pràctiques". Madariaga denuncia que Educació hagi tingut en compte l'opinió de quatre professors en el projecte educatiu que ella defensa i no la de la resta del claustre ni la dels alumnes. En aquest sentit, la directora cessada defensa que Hoteleria és un títol amb singularitats en què els alumnes necessiten fer pràctiques. A més denuncia que el curs passat Educació va suprimir quatre professors especialistes, fet que va obligar a tancar el restaurant obert al públic, on els alumnes fan pràctiques, i també la cafeteria del centre una vegada a la setmana.

El departament d'Educació va decidir divendres cessar l’actual directora, Anna Maria de Madariaga, arran de l’expedient obert per les queixes presentades fa uns mesos per quatre professors. Ahir dilluns la resolució va ser notificada oficialment al centre per una inspectora, i els estudiants van reaccionar immediatament convocant la vaga i la concentració d'aquest dimarts.

Aquest dimarts a la tarda, a les 19.30 hores, està prevista una reunió del consell escolar del centre en què participarà el delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega.

Una pancarta aquest matí a l'Escola d'Hoteleria de Lleida .

Concentració a l'Escola d'Hoteleria en suport a la directora cessadaJ.M.A.

tracking