SEGRE

HABITATGE ENTITATS

Demanen 12.000 € de multa a 4 activistes de la PAH per ocupar un banc el 2017

El Santander, en un judici en què l’entitat va reclamar l’absolució al ser “un acte pacífic”

Diversos membres de la PAH es van concentrar a la plaça Sant Joan abans del judici ahir al matí.

Diversos membres de la PAH es van concentrar a la plaça Sant Joan abans del judici ahir al matí.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El representant legal del Banc Santander va demanar ahir que quatre activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) fossin multats per un delicte de violació de domicili i un altre de coaccions amb un total de 12.150 euros per haver ocupat una oficina bancària el març del 2017.

Segons van explicar fonts de la PAH, ahir va tenir lloc el judici i el Santander reclama, d’una banda, “una multa de 15 euros al dia durant tres mesos per violació de domicili, que ascendiria a 1.350 euros, i una altra per suposades coaccions que consistiria a pagar uns altres 15 euros al dia durant 24 mesos, que serien uns altres 10.800 euros”. Per la seua part, la plataforma ha demanat l’absolució dels quatre acusats, ja que defensa que “va ser una acció pacífica que va consistir a empaperar els vidres de l’oficina del Banc Popular, tirar uns diaris a dins i quedar-nos allà per evitar que desnonessin auna família”. Al seu torn, assenyalen que dos de les acusades “tenen més de 60 anys i els testimonis que hem portat al judici van avalar que va ser una acció pacífica en tot moment”.

Paral·lelament, l’entitat va dir que ahir es van presentar representants de la Sareb (el banc dolent) amb agents dels Mossos a l’edifici de la seua propietat del carrer Ripollès de Balàfia que la PAH va ocupar al març perquè 12 famílies poguessin viure-hi, ja que estava buit. La PAH va intercedir i diu que ara la Sareb sospesa de concedir un lloguer social a aquestes famílies. La Paeria va dir que també treballa per oferir-los un lloguer social com més aviat millor.

tracking