SEGRE

INSTITUCIONS ACORDS

Suport unànime del ple de la Paeria als treballadors de Sada per evitar que tanqui

Tots els partits es comprometen a recolzar les mobilitzacions i a instar la Generalitat a buscar un inversor || Llum verda a les modificacions del crèdit de la Paeria i del parc científic de Gardeny

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria va aprovar ahir de forma unànime una moció en suport als treballadors de l’escorxador de pollastres Sada després que el seu propietari, el grup holandès SHV, n’hagi anunciat el tancament i l’acomiadament de 225 empleats.

La moció, que va ser registrada de caràcter d’urgència i va ser presentada pel president del comitè d’empresa, Juan Noguero, va comptar amb el vot a favor de tots els grups municipals. Es comprometen, entre altres punts, a “reconèixer el paper determinant que per a l’economia de la ciutat té la continuïtat de Sada” i que “el manteniment dels llocs de treball de la seua plantilla és l’element prioritari per superar aquest conflicte”.

Tots els grups van qualificar d’“injust” el tancament i es van oferir per ajudar i assessorar la plantilla

Els portaveus de tots els grups no van dubtar a qualificar d’“injusta” la decisió de tancar la planta i van instar la Generalitat a prendre les mesures necessàries per trobar un inversor que garanteixi la continuïtat de l’escorxador. També van mostrar la seua predisposició a “ajudar i assessorar els treballadors i fins i tot fer d’interlocutors amb l’empresa en tot el que necessitin”.

Paral·lelament, el ple també va aprovar amb els vots a favor de tots els grups menys del Partit Popular, que es va abstenir, la modificació del crèdit de la Paeria, així com del parc científic i tecnològic de Gardeny, aquest últim per unanimitat. La tinent d’alcalde d’Economia, Montse Pifarré, va dir respecte a la modificació dels comptes municipals que es fa “per invertir en partides que no estaven ben dotades i pagar les factures pendents que ens hem trobat”.

Per la seua part, el portaveu del PP, Xavi Palau, va dir que aquest fet “xoca amb les declaracions que van fer fa setmanes dient que no hi havia diners als comptes municipals”. Respecte a la modificació del pressupost de Gardeny, La tinent d’alcalde de Govern Obert, Jordina Freixanet, va dir que “estem buscant la viabilitat del parc, però totes les administracions l’han deixat abandonat al no fer-hi les inversions promeses al llarg dels últims anys”.

Al seu torn, tant la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, com el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i l’edil del PSC Begoña Iglesias van demanar al govern que insti la Generalitat a pagar el deute que té amb Gardeny, que segons van afirmar ascendeix a deu milions d’euros, “ja que l’estem assumint els ciutadans de Lleida”.

D’altra banda, Larrosa va criticar “el descontrol urbanístic, financer i comunicatiu del govern” i va criticar que no informa de res l’oposició.

Els treballadors de Sada es van manifestar a la plaça Paeria abans d’assistir al ple.

Els treballadors de Sada es van manifestar a la plaça Paeria abans d’assistir al ple.MAGDALENA ALTISENT

tracking