SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemna per l'impagament de les obres de la cafeteria de l'Arnau

L’adjudicatària ha d’indemnitzar amb 171.500 € sis industrials || La firma subcontractada es va declarar insolvent amb un deute que va ascendir a 450.000 euros

Els industrials es van arribar a manifestar davant de la cafeteria per reclamar que els paguessin.

Els industrials es van arribar a manifestar davant de la cafeteria per reclamar que els paguessin.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de Primera Instància número 4 de Lleida ha condemnat l’empresa Clece a indemnitzar amb 171.500 euros sis industrials per l’impagament de les obres de la cafeteria de l’hospital Arnau de Vilanova, que es va inaugurar l’any 2012. El jutge considera que Clece, adjudicatària de les obres, és responsable extracontractual i que ha de respondre per l’empresa que va subcontractar per efectuar els treballs, Microclima, i que es va declarar insolvent, amb un deute a tretze industrials que ascendia a 450.000 euros. Els afectats fins i tot van arribar a manifestar-se davant de les portes de la instal·lació. El jutjat ha donat la raó a set dels industrials, representats per Enric Rubio Gallart, del despatx Rubio Advocats, entre els quals hi ha firmes d’electricitat, pintura i construcció.

El jutge determina que l’adjudicatària “va incomplir culposament les obligacions de comprovació de la solvència i capacitat de l’entitat amb la qual va subcontractar, ja que amb una mínima diligència n’hi hauria hagut prou per no escollir-la, atenent a la seua palmària inactivitat o per la manifesta inexperiència”. Considera que la demandada “va incórrer en negligència a l’hora de dur a terme un acte propi com és el d’elegir qui contractava per encarregar-se de l’obra que li havia estat a prèviament adjudicada”. El jutge també destaca “l’entramat personal que explicaria la connivència que hi va poder haver perquè l’hospital proposés a Clece que contractés Microclima com a contractista”. D’aquesta manera, reitera que hi va haver un “comportament negligent per part de la demandada, atès que durant l’execució del contracte va passar per alt diversos deures que l’incumbien i que tenien estreta relació amb la salvaguarda dels drets econòmics dels industrials demandants, la qual cosa va contribuir que Microclima contragués amb ells deutes que no podria afrontar”. Per aquesta raó, ara fixa una indemnització de 171.500 euros, el 65 per cent del mal generat.

L’any 2013, una altra empresa afectada va ser indemnitzada amb 68.000 euros. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant de l’Audiència de Lleida.

tracking