SEGRE

PROCÉS

Martí, un dels empresonats de Lleida pels disturbis: "L'Estat ens té engabiats però no hi ha prou gàbies per a tants ocells"

Familiars i entorn dels empresonats a les comarques de Ponent exigeixen la seva posada en llibertat

Martí, un dels empresonats de Lleida pels disturbis:

Martí, un dels empresonats de Lleida pels disturbis: "L'Estat ens té engabiats però no hi ha prou gàbies per a tants ocells"ANNA ##BERGA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martí, un dels cinc detinguts a Lleida que es troben en presó preventiva pels disturbis en les protestes per la sentència de l'1-O, ha agraït les "mostres de solidaritat" i ha dit que "no s'acostuma" a estar privat de llibertat. "L'Estat ens té engabiats com un ocell al qual volen tallar-li les ales però cap cel·la pot treure les ambicions de llibertat del nostre poble", ha explicat en un missatge de veu que s'ha escoltat aquest dissabte a la roda de premsa que han fet diversos familiars, amics i entorn dels detinguts per exigir la seva posada en llibertat.

També hi ha intervingut una membre dels grup de suport a l'Amadeu, un altre dels detinguts. L'acte ha reunit prop d'un centenar de persones i s'ha fet també simultàniament a Barcelona, Girona i Tarragona.

En un àudio d'un minut de durada que es va gravar aquest 1 de novembre a la presó de Lleida, Martí ha assenyalat que porta "divuit dies privat de llibertat" i que no s'hi acostuma ja que "un ocell no sap viure engabiat".

El missatge continua explicant que "la vida a la presó és molt monòtona" i que té "moltes ganes d'abraçar els amics i la família". El Martí també ha agraït "les mostres de solidaritat i tot l'escalf" que la gent els fa arribar.

A l'acte hi han participat familiars, amics i entorn dels detinguts a Lleida, així com també persones que "volem traslladar la nostra solidaritat a totes elles", ha explicat l'Andrea, membre del grup de suport a Martí. En la seva intervenció ha denunciat "la violència policial, les negligències judicials i la vulneració de drets i llibertat" que "han caracteritzat les detencions i actuacions policials d'aquests dies", i també ha exigit la posada en llibertat de les cinc persones que es troben en presó provisional i de les dues que han estat enviades al CIE per posteriorment ser expulsades del país.

També han demanat l'absolució de totes les persones "represaliades".

A l'acte també s'ha llegit el comunicat que ha fet arribar la família d'Amadeu, el jove de 21 anys veí d'Artesa de Segre que va ser detingut el dia 18 d'octubre i que es troba al centre penitenciari de Ponent. Segons l'escrit, el jove va ser detingut "injustament" per uns fets que "no s'ajusten a la realitat" i remarca que es tracta d'una "acusació falsa".

tracking