SEGRE

ENQUESTA A UNA SETMANA DELS COMICIS

ENQUESTA | ERC consolidaria la seua hegemonia a Lleida amb dos escons i JxCat i PSC repetirien amb un

Els socialistes tendeixen a l’alça i podrien superar en vots la llista del PDeCAT, segons una enquesta per a SEGRE || Més d’un terç dels enquestats a la província i a Espanya no té decidit el vot

ERC consolidaria la seua hegemonia a Lleida amb dos escons i JxCat i PSC repetirien amb un

ERC consolidaria la seua hegemonia a Lleida amb dos escons i JxCat i PSC repetirien amb unSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions generals de diumenge vinent consolidaran l’hegemonia d’ERC a Lleida, encara que això no li servirà per augmentar els dos escons que va aconseguir a l’abril, mentre que el més probable és que Junts per Catalunya i el PSC tornin a repartir-se els altres dos diputats, segons l’enquesta feta per Infortécnica per a SEGRE. En aquest sentit, augura una victòria contundent d’Esquerra, més clara que fa sis mesos. Pel que fa a JxCat i PSC, apunta a una tendència a la baixa de la primera formació i a l’alça de la segona.

A l’abril, JxCat va quedar a segona posició, amb el 20,73% dels sufragis i el PSC va obtenir el 16,68%. L’enquesta dóna possibilitats als socialistes d’augmentar substancialment el seu percentatge i alguna opció, en la millor de les hipòtesis, de poder aspirar a un segon escó a costa que la llista del PDeCAT perdés el seu. En canvi, no dóna opcions de tenir representació ni al PP, que va tenir un diputat en la legislatura iniciada el juny del 2016 i que va acabar l’abril passat, ni tampoc a En Comú Podem, el cap de llista del qual, Jaume Moya, també va ser diputat en aquesta legislatura i en l’anterior, que igual com l’actual va durar només sis mesos. Ciutadans, que mai ha aconseguit un escó a la província, la CUP, que es presenta per primera vegada, i Vox tampoc tindrien cap possibilitat.

De tota manera, a l’hora d’analitzar els possibles resultats cal tenir en compte que més d’un terç dels enquestats (un 36,2%) afirmen no tenir decidit el seu vot, de forma que la seua decisió final pot comportar canvis importants.

El mateix succeeix a nivell d’Espanya, ja que el 34,4% dels enquestats estan indecisos. En aquest cas, el sondeig preveu que el PSOE i del PP millorin els seus resultats a costa d’UP i Cs, respectivament. Concedeix entre 130 i 139 diputats als socialistes (ara en tenen 123) i entre 80 i 86 als populars (66). UP i Cs quedarien gairebé empatats –entre 27 i 33 els primers i 25-31 els segons– i podrien ser superats per la ultradretana Vox, que aconseguiria entre 33 i 39 escons. El bloc de l’esquerra superaria el de la dreta, però no assoliria la majoria absoluta.

tracking