SEGRE

ESQUERRA CAMPANYA

Rufián demana el suport a les urnes dels que senten “fàstic” a l'escoltar Iceta i Sánchez

ERC celebra davant de la presó de Lledoners, on està empresonat Junqueras, el seu acte central || Tardà afirma que s’està a prop d’una “república proclamada democràticament gràcies a les majories”

Un moment del míting d’ERC davant de la presó de Lledoners, amb la plana major del partit donant suport a Junqueras, empresonat allà.

Un moment del míting d’ERC davant de la presó de Lledoners, amb la plana major del partit donant suport a Junqueras, empresonat allà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista d’ERC a les eleccions del 10-N, Gabriel Rufián, va demanar ahir el suport dels ciutadans que “senten fàstic” quan escolten els socialistes Miquel Iceta, Pedro Sánchez o Josep Borrell “justificar una sentència vergonyosa” i “la repressió”. En l’acte central de la campanya d’ERC, a l’exterior de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, Rufián va definir la sentència del procés com “l’agressió judicial més gran des del judici al president Lluís Companys”.

Va advertir, sobre el PSOE, que sempre que ha pogut elegir “ha escollit la pitjor opció”, de manera que, si ERC no és fort, pot acabar pactant amb el PP o Cs una “gran coalició”. Va fer una crida “humil però ferma” a tots aquells demòcrates d’aquest país “que pensen que el conflicte se soluciona per la via del diàleg”, votin el que votin i utilitzin la llengua que utilitzin, perquè “donin suport al republicanisme català”.

Oriol Junqueras va saludar des de la presó en el segon aniversari del seu empresonament

“Voteu per cada vegada que heu sentit fàstic a l’escoltar Iceta, Sánchez o Borrell justificant una sentència vergonyosa o la repressió contra l’independentisme”, va reclamar. A més, va arremetre contra el primer secretari del PSC per haver donat les gràcies a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va afirmar que el PSOE “va començar la seua campanya electoral al Valle de los Caídos i ara vol rematar-la dilluns, portant el Borbó a Barcelona, una cosa molt coherent, del pare al nét polític d’un Estat corrupte, borbònic, que continua amb un franquisme sociològic”.

La portaveu del partit, Marta Vilalta, va assegurar que la sentència ha “congelat” els somriures en l’independentisme, per la qual cosa potser ja no es pot parlar de “la revolució dels somriures”, però sí de “l’esperança d’un futur millor per a tothom”.

Per la seua part, el que va ser líder d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va augurar que s’està a prop de fer possible “una república proclamada democràticament gràcies a les majories” i va elogiar el treball dels republicans per arrossegar el nacionalisme català, al qual es va referir com un dels “pares fundadors de la segona restauració borbònica i del règim del 78”, cap a posicions independentistes.

El candidat d’EH Bildu Jon Iñarritu, pel seu costat, va acusar l’Estat de voler aplicar la “via Erdogan” per abordar el conflicte català, que consisteix en la “repressió i la criminalització”, i va assenyalar que omplir les urnes de vots independentistes el 10-N serà una “bufetada” als tribunals.

En el transcurs de l’acte, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, va poder saludar els presents des de la presó amb un “bon dia” i un missatge dirigit als seus dos fills, dient-los que els estima.

D’altra banda, una vintena de membres dels CDR van protestar per la falta d’unitat dels partits independentistes en l’acte central d’ERC davant de la presó de Lledoners, coincidint amb el dia en què es complien dos anys de l’empresonament del líder del partit, Oriol Junqueras, i l’exconseller Joaquim Forn.

tracking