SEGRE

Mil cinc-cents adolescents de Lleida es formen per la prevenció d'accidents de trànsit

El programa Canvi de marxa omple l'Auditori Municipal Enric Granados durant dues jornades amb experiències de primera mà sobre les conseqüències tràgiques dels accidents

Conscienciació per la prevenció d'accidents de trànsit per prop de mil cinc-cents adolescents de Lleida

Conscienciació per la prevenció d'accidents de trànsit per prop de mil cinc-cents adolescents de LleidaPAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida acull avui i demà l'activitat d'educació i conscienciació viària "Canvi de marxa", que impulsen l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana de Lleida, la Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit, i que reunirà a 1.438 alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, de 14 a 18 anys, i 78 professors.

L'activitat busca l'impacte emocional que genera escolar testimonis reals de persones implicades en accidents de trànsit greus, ja siguin professionals dels serveis d'emergència, com un agent de la Urbana, un bomber i un tècnic d'emergència sanitària, així com víctimes i familiars. Van acompanyats de dos joves actors que fan una petita representació teatral que busca la identificació amb el públic.

El regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha agraït la col·laboració de Mutual de Conductors per dur a terme aquesta "impactant" iniciativa per fomentar la conducció responsable, destinada "a conscienciar al jovent de la nostra ciutat, per tal que sàpiguen que seran futurs conductors i han de conèixer la perillositat que suposa conduir un vehicle".

El president de Mutual de Conductors, Joan Badenes ha assenyalat que ja fa més de deu anys que porten aquestes sessions per tot Catalunya i que estan molt satisfets per la rebuda que tenen. "Volem que el jovent vegin i visquin per ells mateixos l'experiència de la Guàrdia Urbana, els Bombers, Mossos d'Esquadra, víctimes d'accident i algú que ha patit un accident molt a la vora. La nostra idea és que es conscienciïn que si tenen un accident, no només el pateixen ells, sinó que darrere queda una família destrossada", ha assenyalat.

tracking