SEGRE

EDUCACIÓ MOBILITAT

Un institut de Lleida rep bicicletes del dipòsit municipal que els alumnes restauren

L’institut Castell de Templers rep bicicletes del dipòsit municipal que els alumnes restauren || Les utilitzen per fer excursions per l’Horta

Nova vida per a bicis velles

Nova vida per a bicis vellesITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut Castell de Templers, que té una seu a la Mariola i una altra a l’Horta (l’antiga acadèmia Giró) rep des de fa tres cursos bicicletes del dipòsit municipal que ningú ha reclamat perquè els alumnes les restaurin i les utilitzin. Segons la cap d’estudis del centre, Marta Rovira, “impulsem aquesta iniciativa per a l’aprenentatge de seguretat viària i promoure la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic”. Va explicar que arran d’això, l’ajuntament es va interessar a col·laborar-hi i “ens cedeix les bicicletes del dipòsit municipal de vehicles que ningú ha reclamat i que fa anys que són allà”. En els últims dos cursos els n’ha entregat quatre cada any, però fa unes setmanes ha aprovat cedir dotze bicicletes més. “Encara no les hem rebut, ja que ens les donen a finals de curs, però ens serviran perquè els alumnes puguin moure’s per la ciutat o fer excursions per l’Horta”, diu Rovira. Una vegada reben aquestes bicicletes, que solen estar deteriorades, “els alumnes s’encarreguen de restaurar-les fins al més mínim detall perquè estiguin perfectament operatives, així poden aprendre seguretat viària i milloren els seus coneixements tècnics”, conclou Rovira.

Per la seua part, els alumnes assenyalen que aquesta activitat els ha permès conèixer més Lleida i el seu entorn amb les excursions a l’Horta i aprendre conceptes molt tècnics d’una forma més amena. Així ho assegura l’Isaac, estudiant de segon d’ESO. “M’agradaria continuar treballant amb les bicicletes i seguir millorant, ja que em sembla un món molt interessant”, assenyala l’estudiant. Per la seua part, la Samara, que cursa tercer d’ESO, afirma que gràcies a aquesta iniciativa “he après a anar en bici i és una manera més amena d’adquirir coneixements”.

Nova vida per a bicis velles

Nova vida per a bicis vellesITMAR FABREGAT

tracking