SEGRE

SALUT HOSPITALS

Una dona denuncia la pèrdua del seu fill abans de nàixer tot i anar a l'Arnau i no ser ingressada

La jove, que estava a punt de donar a llum, va acudir dilluns a l’hospital amb la tensió alta i la van enviar a casa || El centre considera que això no té cap relació amb la mort del nadó

Imatge d’arxiu de l’hospital universitari Arnau de Vilanova.

Imatge d’arxiu de l’hospital universitari Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carolina León, de 29 anys, va denunciar aquest dimecres que ha perdut el fill que esperava després que dilluns passat anés a l’hospital Arnau de Vilanova i el ginecòleg li donés l’alta “quan tenia la tensió al límit”. Va explicar que ahir al matí tenia la tensió “disparada” i que a l’hospital van comprovar que “al nen se li havia parat el cor”.

Carolina tenia hora per al ginecòleg dilluns a les 11.15 hores. Estava de 40 setmanes i sortia de comptes entre el 2 i l’11 de novembre. “Em van prendre la tensió i em van dir que la tenia alta i que havia d’esperar 45 minuts per veure si baixava. També van comprovar l’estat del nen i em van dir que estava bé”, va explicar. Va afegir que “la pressió va acabar baixant, però encara que estava al límit, em van dir que podia anar-me’n a casa i em va estranyar que no em revisessin res més, com el sucre”.

Carolina diu que esperarà als resultats de l’autòpsia per avaluar si porta el cas als tribunals

Ahir al matí li feia mal la cintura i va anar a la farmàcia a prendre’s la tensió. “La tenia disparada i me’n vaig anar directa a l’Arnau, on una ecografia va constatar que el nen havia mort, perquè se li havia parat el cor”, va explicar, i va dir que va estar des de les 13.00 hores fins a les 20.30 en una habitació esperant que es posés de part per treure el nadó mort. Davant d’aquesta situació, Carolina va afirmar que “l’hospital no ha fet les coses bé” i va dir que “si dilluns no tenia bé la tensió, m’hi hauria d’haver quedat perquè em controlessin i no haver-me enviat a casa”. Va assenyalar que esperarà a l’autòpsia per avaluar si “hi va haver una negligència” i va assegurar que portarà el cas als tribunals. “Aniré fins al final”, va sentenciar.

Per la seua banda, fonts de l’hospital van dir que “en principi no hi hauria relació entre la tensió alta de dilluns i la mort del nen, malgrat que cal esperar l’autòpsia”, que es farà avui. Van explicar que “segurament ahir tenia la tensió molt alta perquè el nadó havia mort” i que “si el ginecòleg la va enviar dilluns a casa és perquè la tensió es trobava dins dels nivells establerts per a això” i ho van desvincular de la mort. Respecte a les hores d’espera per treure el nen, van explicar que “és el protocol per evitar una cesària”.

Un cas de mort sobtada per cada 1.000 nadons a punt de nàixer Un responsable de l’hospital Arnau de Vilanova va explicar ahir que “segurament es tracti d’una mort sobtada”, que pot donar-se, per exemple, quan el nadó té una arítmia, “una cosa inesperada”, però que serà l’autòpsia la que dicti la causa real de la mort. Va dir que passa en un cas per cada 1.000 embarassos. Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’any passat van nàixer 3.482 nens a la província de Lleida. D’altra banda, va lamentar la situació de la família de Carolina León i va afirmar que “en aquests casos l’hospital activa el protocol d’atenció psicològica”.

tracking