SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

L'associació veïnal de Cappont insta a fer una reforma total de l'Antorxa

La presidenta recorda que l’entitat reclama des del 2017 la seua rehabilitació per donar-li nous usos || “És la crònica d’una mort anunciada”, lamenta

Imatge del pavelló l’Antorxa ahir, amb un contenidor d’obra ple de runa.

Imatge del pavelló l’Antorxa ahir, amb un contenidor d’obra ple de runa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns de Cappont demanarà la setmana que ve una reunió amb el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, per conèixer quin és l’estat del pavelló Antorxa després que dimarts passat es tanqués per l’aparició d’una esquerda i el deteriorament de la part superior d’una les parets. La presidenta de l’entitat, Veni Ros, va recordar que “nosaltres fa molt temps que demanem la rehabilitació total del pavelló i donar-li nous usos i continuem demanant-ho, ja que en l’actualitat acollia molt poques activitats”.

En aquest sentit, va recalcar que “als pressupostos participatius dels anys 2017 i 2018 ja sol·licitàvem la rehabilitació de l’espai, però cap dirigent polític ni de llavors ni d’ara se n’ha preocupat”. Així mateix, Ros va mostrar descontentament amb el consistori “per no haver informat l’associació d’aquesta actuació, ja que la situació precària de l’Antorxa és coneguda per tots els veïns des de fa anys. És la crònica d’una mort anunciada i ara tots ens posem les mans al cap quan des de la nostra entitat fa anys que demanem que es rehabilités el pavelló com més aviat millor”, va afegir la presidenta veïnal.

Per la seua part, l’ajuntament va reiterar la informació facilitada dimarts passat, quan el pavelló va ser precintat. L’esquerda va ser detectada durant una inspecció rutinària per reparar unes filtracions de la coberta. En aquesta informació es va constatar que part d’una paret sota de la coberta estava molt deteriorada i que tenia una gran esquerda causada per les pluges de les últimes setmanes. Per aquest motiu el consistori va començar dimarts a enderrocar part d’un fals sostre i de la paret afectada, a més de substituir totes les peces en mal estat. El consistori va assenyalar que les obres duraran al voltant de tres setmanes, encara que no va precisar si farà un estudi sobre l’estructura de l’edifici. El pavelló es va construir el 1902 i està inclòs al catàleg de béns històrics i artístics de la ciutat, que el 1998 ja alertava del seu “deficient” estat.

tracking