SEGRE

COMERÇ PROJECTES

Gran Gardeny, el centre comercial previst al costat del Camp Escolar de Lleida, reactiva el projecte

Negociacions amb tres grups diferents per al centre Gran Gardeny, que tindrà una superfície bruta per llogar d’uns 25.000 m²

Recreació virtual del centre comercial Gran Gardeny Shopping Center.

Recreació virtual del centre comercial Gran Gardeny Shopping Center.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de la nova zona comercial prevista al costat dels instituts del Camp Escolar, batejada com a Gran Gardeny, estan decidits a reactivar el projecte, que fa anys que està en cartera, i asseguren que estan negociant amb tres grups interessats a invertir-hi. Fonts pròximes al projecte van detallar que l’objectiu és concretar una oferta d’entre 25.000 i 26.000 metres quadrats de superfície bruta per llogar amb establiments d’equipament per a la persona, però també amb “bastant” restauració, lleure i activitats per als nens, encara que no van precisar quines serien les marques, ja que es troben enmig de les negociacions. Van explicar que han descartat la seua idea d’ampliar la superfície inicial, “després del bloqueig de l’anterior govern municipal”, i van afegir que actualment estan redefinint el projecte a la parcel·la original (hi havia la possibilitat d’ampliar cap a la zona del SUR 17, van apuntar) per “optimitzar” l’espai.

La idea dels impulsors de Gran Gardeny, projecte que inicialment va nàixer amb el nom de Vall Rufea, és decidir l’operador del centre comercial en el primer trimestre de l’any que ve, per “parlar llavors de marques” i tirar endavant la construcció de la zona comercial. També tenen la intenció de reunir-se amb el nou govern tripartit de la Paeria per aconseguir el “màxim consens”. Així mateix, van recordar que ja compten amb la llicència comercial de la Generalitat i van assenyalar que esperen obtenir sense problemes la d’obres per part de l’ajuntament.

La direcció general de Comerç va concedir el maig del 2017 una pròrroga de la llicència comercial de cinc anys en total, tres d’ampliables a dos més. La vigència de l’anterior, que va ser concedida a finals del 2011, va expirar el desembre del 2016. D’altra banda, aquell mateix any el consistori va aprovar el projecte d’urbanització del sector, que preveia una inversió privada per habilitar un nou parc a la vora del riu Segre, un pàrquing de 240 places, carril bici i la plantació d’arbres. Altres projectes comercials i de lleure previstos a la capital són els de Torre Salses (entre la Bordeta i Magraners) i Carrefour (en uns terrenys de la seua propietat al costat de l’Ll-11), tots dos d’uns 55.00 metres quadrats. Així mateix, cal sumar també el del pla de l’estació, que inclou una àrea comercial de 60.000 metres quadrats, pel qual aposta obertament el govern de la Paeria i que el comerç local veu amb bons ulls.

La finca on està previst construir Gran Gardeny s’utilitza ara com a aparcament.

La finca on està previst construir Gran Gardeny s’utilitza ara com a aparcament.MAGDALENA ALTISENT

tracking