SEGRE

EQUIPAMENTS MUSEUS

La Paeria supedita el Morera a analitzar què demana l'adjudicatària

Diu que “tindrà en compte” el resultat de l’avaluació de les seues demandes “abans” de decidir sobre “l’evolució del projecte” || L’informe, a punt d’aquí a unes setmanes

Vista de l’edifici de l’antiga Audiència.

Vista de l’edifici de l’antiga Audiència.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va anunciar ahir que està “avaluant els escrits que les empreses que formen part de l’UTE Museu d’Art de Lleida han presentat en relació amb el desenvolupament de les obres de construcció d’aquest equipament a l’edifici de l’antiga Audiència”. Aquesta va ser la seua reacció després que SEGRE publiqués ahir que l’UTE –formada per Romero Polo, Benito Arnó i Sorigué– ha notificat per escrit i en una reunió amb els responsables del departament d’Urbanisme que és inviable fer totes les obres del futur museu amb l’actual projecte i pressupost, de 4,47 milions d’euros.La Paeria també va assenyalar que paral·lelament està modificant el projecte original per adaptar-lo a les restes arqueològiques que es van trobar al soterrani, però va precisar que tindrà en compte “el resultat de les avaluacions” de les reclamacions de les empreses “abans de prendre qualsevol decisió sobre l’evolució del projecte”. En principi, està previst que aquest informe estigui enllestit d’aquí a unes setmanes.

D’altra banda, diverses fonts van reiterar ahir que l’adjudicatària ja havia notificat a l’anterior govern la impossibilitat d’executar tota l’obra amb el pressupost fixat. Tal com va informar aquest diari, l’UTE considera que l’oferta amb què es van adjudicar les obres ha quedat desfasada perquè el concurs va tenir lloc entre l’agost i l’octubre del 2017, però els primers treballs no van començar fins gairebé dos anys després. A més, argumenta que el projecte no preveu de forma adequades totes les obres que cal fer i que incompleix la normativa vigent en alguns aspectes, com per exemple les instal·lacions de climatització.

El nou museu havia d’estar acabat a mitjans del 2021 Les obres del Museu d’Art de Lleida tenen un termini d’execució de 25 mesos, per la qual cosa teòricament havia d’estar a punt a mitjans del 2021. Aquest projecte va ser aprovat el maig del 2017 amb els vots del PSC (llavors al govern), Cs i la Crida, mentre que els tres grups ara al govern (ERC, JxCat i Comú) i el PP es van abstenir. L’antiga Audiència havia de ser la seu definitiva del Morera després d’un segle d’itinerància per diversos locals. Ara, s’haurà de veure quina és la decisió de la Paeria, que a més pot veure’s condicionada pel fet que la inversió està finançada per diverses administracions. La Diputació, la Generalitat i l’Estat (aquest a través de l’1,5 per cent Cultural) aporten un milió cadascun, i els fons Feder de la Unió Europea, dos milions més.

tracking