SEGRE

PSOE POLÈMICA

Sánchez entona el 'mea culpa' per redreçar el final de campanya

Admet que la Fiscalia és autònoma i atribueix les seues paraules al cansament de campanya || Casado i Rivera l’acusen de fer perillar l’entrega de Puigdemont

El candidat socialista, Pedro Sánchez, ahir en un míting a Castelló.

El candidat socialista, Pedro Sánchez, ahir en un míting a Castelló.CARME RIPOLLÉS / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder socialista, Pedro Sánchez, va intentar ahir atallar les crítiques de les quals ha estat objecte des dels àmbits judicial i polític per haver afirmat que la Fiscalia depèn del Govern a l’admetre que va ser un “error” a causa del cansament d’una intensa campanya, que així ha pretès redreçar al tram final. En una entrevista televisiva en la qual va reconèixer que ahir no va ser “precís” i ho va atribuir al ritme de la campanya electoral: “No vaig ser precís. Són moltes entrevistes, moltes hores.” Poc abans, el ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, assegurava que les declaracions de Sánchez no donen lloc a malentesos. “La Fiscalia no és independent, té autonomia funcional”, va resumir. Per la seua banda, la ministra de Defensa en Funcions, Margarita Robles, que va evitar qualificar les paraules de Sánchez, va defensar l’autonomia de la Fiscalia.

Sánchez va parlar també de Vox, un partit la creació del qual va atribuir a un “invent” de l’expresident del Govern José María Aznar per desestabilitzar Mariano Rajoy i que, segons el seu parer, s’està “menjant ideològicament” la dreta. I també va parlar d’economia, per defensar la solvència d’Espanya davant les males dades econòmiques. El dia en què Brussel·les revisava a la baixa la previsió de creixement econòmic per a Espanya, ell va mostrar confiança en el “dinamisme” del país però sense caure, va afegir, “en l’autocomplaença” ni tampoc en el “catastrofisme”.

Sobre aquesta polèmica de la Fiscalia, el líder del PP, Pablo Casado, va denunciar que “el mal” que Sánchez ha fet al Ministeri Públic és “tremend”, i tot seguit remarcar que ha rectificat, tard i “amb la boca petita”.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, en un míting a Bilbao va recórrer a una irònica imitació de la veu de Sánchez per emfatitzar com havia ficat “la gamba”, i amb veu engolada va preguntar: “Però qui controla la Fiscalia?”, entre rialles dels assistents a l’acte, recordant el que Sánchez va dir dimecres a RNE.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, va acusar també el president del Govern en funcions de “posar en escac” la confiança en la Fiscalia i l’entrega de Carles Puigdemont a Espanya per les seues declaracions “desafortunades i irresponsables” sobre el Ministeri Públic. En aquest sentit, va revelar que encara aquests comicis disposat a “arremangar-se per formar govern amb el Partit Popular” i desallotjar Sánchez de la Moncloa si donen els números per a això, però també per “desbloquejar Espanya”.

tracking